Γράφει η «ξενοδόχος»

Fast track μεν, χρονοβόρα δε. Ο λόγος για την επένδυση των 150 εκατ. ευρώ για το  επενδυτικό σχέδιο “Cape Tholos Luxury Resort” του Μetaxa Hospitality Group στην Κρήτη, το οποίο οδεύει για την αρμόδια Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων (ΔΕΣΕ), έχοντας ήδη εγκριθεί από το Enterprise Greece.

To έργο του ομίλου στο νομό Λασιθίου, περιλαμβάνει τη δημιουργία τριών 5άστερων ξενοδοχείων και 208 παραθεριστικών κατοικιών, συνολικά  1.542 κλινών, αλλά και την κατασκευή μαρίνας 80 σκαφών. Ωστόσο ο δρόμος για τις αδειοδοτήσεις αναμένεται ακόμη να είναι μακρύς δεδομένου ότι θα πρέπει να υπάρξουν οι σχετικές διαδικασίες για το Προεδρικό Διάταγμα, τους περιβαλλοντικούς όρους, το «πράσινο» από το Συμβούλιο της Επικρατείας κ.τ.λ..

Νωρίτερα, για την επόμενη σεζόν εκτιμάται ότι θα λειτουργήσει η νέα πολυτελής μονάδα των 14 εκατ. ευρώ στην περιοχή της Βλυχάδας στην Σαντορίνη, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξουν ζητήματα με τη δικαστική προσφυγή που έχει κατατεθεί για περιβαλλοντικούς λόγους από φορείς της περιοχής. Το έργο αφορά 68 σουίτες  και οι εργασίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη από την Redex του ομίλου Κοπελούζου στην ιδιόκτητη έκταση των 30 στρεμμάτων.

Το Metaxa Hospitality Group, της οικογένειας του αείμνηστου Νικολάου Μεταξά, δραστηριοποιείται στην Κρήτη από το 1975, έτος κατά το οποίο το πρώτο ξενοδοχείο, Creta Maris, ξεκίνησε την λειτουργία του. Ο όμιλος, με έναν ετήσιο τζίρο στα 37,5 εκατ. ευρώ,  αριθμεί 669 εργαζομένους, εκ των οποίων οι 535 είναι από την Κρήτη και οι 122 από την υπόλοιπη Ελλάδα. Χθές μάλιστα παρουσίασε και τη νέα του εταιρική ταυτότητα εμπνευσμένη από την Κρήτη και τον μινωικό πολιτισμό.

Σήμερα ο όμιλος αποτελείται από τα ξενοδοχεία Creta Maris Beach Resort με 681 δωμάτια στη Χερσόνησο του Ηρακλείου (η ανακαίνιση ολοκληρώθηκε το 2018 και ο όμιλος επιδιώκει να είναι το πρώτο ξενοδοχείο στην Ελλάδα με μηδενικά απορρίμματα- zero waste), το Magic Life Candia Maris με 317 δωμάτια στην Αμμουδάρα του Ηρακλείου και το Santo Maris Oia Luxury Suites & Spa δυναμικότητας 57 δωματίων στη Σαντορίνη (το πρώτο ξενοδοχείο στην Ελλάδα με πιστοποίηση boutique ξενοδοχείο). Επιπλέον ο όμιλος επενδύει ενεργά στον τομέα των ακινήτων καθώς και σε ειδικούς τομείς του τουρισμού, όπως κέντρα θαλασσοθεραπείας και συνεδριακά συγκροτήματα.

Συνολικά στα τρία ξενοδοχεία (1.023 δωματίων) ο όμιλος το 2018 είχε 168.000 επισκέπτες και 396.650 διανυκτερεύσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here