Έκρηξη στο εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ καταγράφηκε τον Νοέμβριο, σε ιστορικά υψηλό επίπεδο.

Όλα δείχνουν πως η αμερικανική οικονομία θα παρουσιάσει φέτος τον Δεκέμβριο, το μεγαλύτερο ετήσιο έλλειμμα στην ιστορία της το 2021.

Το εμπορικό έλλειμμα στις Η.Π.Α. αυξήθηκε κατά +17,5% τον προηγούμενο μήνα και ανήλθε στα 97,8 δισ. δολάρια, έναντι 83,2 δισ. δολαρίων τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες.

Η σημαντική αυτή αύξηση οφείλεται στην εκτίναξη των εισαγωγών και την υποχώρηση το ίδιο διάστημα των εξαγωγών της χώρας.

Οι εισαγωγές αγαθών των ΗΠΑ σημείωσαν αύξηση +4,7% τον Νοέμβριο και ανήλθαν στα 252,4 δισ. δολάρια, ενώ οι εξαγωγές συρρικνώθηκαν κατά -2,1%, στα 154,7 δισ. δολάρια.

Το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ είναι πιθανό να υποχωρήσει το 2022, καθώς ανακάμπτουν οι άλλες χώρες και αναμένεται να καταγραφεί αύξηση των αμερικανικών εξαγωγών, ωστόσο δεδομένου ότι τα ελλείμματα των ΗΠΑ είναι υψηλά εδώ και χρόνια είναι πιθανό η εικόνα αυτή να συνεχιστεί.

Οι προβλέψεις κάνουν λόγο για αύξηση των αποθεμάτων χονδρικής των ΗΠΑ κατά 1,2% τον Νοέμβριο, αλλά και των αποθεμάτων λιανικής, τα οποία σύμφωνα με τις προκαταρκτικές προβλέψεις αυξήθηκαν κατά 2%.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here