Η ανάκαμψη της αγοράς ακινήτων θα ξεκινήσει όπως είναι φυσιολογικό από τα επαγγελματικά ακίνητα. Ως αισιόδοξο μήνυμα θεωρείται το γεγονός ότι από την αρχή του 2018 μέχρι σήμερα έχουν επενδυθεί στην Ελλάδα 150 εκατ. ευρώ,  στην αγορά επαγγελματικών ακινήτων, σε γραφεία και καταστήματα

Συνολικά, πέρυσι επενδύθηκαν σε επαγγελματικά ακίνητα κεφάλαια, ύψους 550 εκατ. ευρώ, μέγεθος που εκτιμάται ότι θα αυξηθεί σε ποσοστό της τάξης του 10% κατά τη φετινή χρονιά.

Όπως εξήγησε σε συνάντηση επαγγελματιών του κλάδου, η διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών ακινήτων Proprius Νίκη Σύμπουρα από το ποσό των 150 εκατ. ευρώ, τοποθετήθηκαν 55 εκατ. ευρώ στην αγορά γραφείων, 25 εκατ. ευρώ σε καταστήματα, περίπου 17 εκατ. ευρώ σε αποθηκευτικούς χώρους και το υπόλοιπο ποσό σε ξενοδοχεία.

Σε σχέση με τις επιδόσεις της αγοράς ακινήτων, ο διευθύνων σύμβουλος της Atria Property Services Γιάννης Περρωτής, ανέφερε ότι σήμερα, η αγορά ακινήτων βρίσκεται στο καλύτερο επίπεδο των τελευταίων ετών, με την πορεία της κτηματαγοράς να είναι ανοδική στο κέντρο της Αθήνας και στα Νότια προάστια. Αυτό, εξάλλου, προκύπτει από την επανεκκίνηση της οικοδομής, αλλά και την άνοδο των ενοικίων σε ορισμένες περιοχές της Ελλάδας και κυρίως σε όσες αποτελούν τουριστικούς προορισμούς. Όσον αφορά τις εταιρείες επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία, βρίσκονται αντιμέτωπες με την υψηλή φορολογία, με αποτέλεσμα να αναχαιτίζεται η συμβολή τους στην ανάπτυξη της οικονομίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here