Γράφει η “ξενοδόχος”

Κάθε χρόνο και λίγο νωρίτερα προσπαθεί να φέρει τη σεζόν στην Costa Navarino, η ΤΕΜΕΣ, η οποία έχει εντάξει στα πλάνα της τη δωδεκάμηνη λειτουργία του εμβληματικού συγκροτήματος της Μεσσηνίας.

Φέτος, το ξενοδοχείο The Westin Resort Costa Navarino θα υποδεχθεί τους επισκέπτες του στις 16 Φεβρουαρίου, ενώ το συγκρότημα θα προσφέρει νέες εμπειρίες προκειμένου να προσελκύσει ακόμη περισσότερους ταξιδιώτες σε διαφορετικές εποχές του χρόνου, με στόχο τη μείωση της εποχικότητας που είναι συνολικά και το μεγάλο ζητούμενο για τον ελληνικό τουρισμό.

Εργαστήρια αρχαίου ελληνικού θεάτρου και ιδιωτικές ξεναγήσεις σε χώρους που αναδεικνύουν την πλούσια μεσσηνιακή ιστορία, πεζοπορία και ιδιωτικά πικνίκ με θέα την παραλία της Bοϊδοκοιλιάς, εκδρομές σε καταρράκτες και   αναρρίχηση στο νησάκι της Σφακτηρίας, ποδηλατικές διαδρομές, βόλτες με πολυτελή σκάφη στο Ιόνιο πέλαγος, δείπνα σε ανεξερεύνητες παραλίες και υπεραιωνόβιους ελαιώνες είναι μερικές μόνο από τις νέες εμπειρίες που προσφέρει το συγκρότημα. Το φυσικό πλούτο της περιοχής θα γνωρίσουν σε λίγο καιρό, μέσα στον Απρίλιο και οι συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο, που θα βρεθούν στη Μεσσηνία για το πρώτο Ironman που διοργανώνεται στην Ελλάδα. Επιπλέον, από τον Απρίλιο, ένα πλήρως ανανεωμένο υδάτινο πάρκο με θερμαινόμενες πισίνες και τρεις νέες νεροτσουλήθρες, θα καλωσορίζει μικρούς και μεγάλους, εμπλουτίζοντας τις εμπειρίες για τα παιδιά και τους νέους.

H Costa Navarino αποτελείται από πέντε ξεχωριστές περιοχές τουριστικής ανάπτυξης σε συνολική έκταση 10.000 στρεμμάτων, που περιλαμβάνουν ξενοδοχεία πέντε αστέρων, signature γήπεδα γκολφ, σπα διεθνών προδιαγραφών, συνεδριακά κέντρα και πολυτελείς κατοικίες. Μέχρι σήμερα υπολογίζεται ότι έχουν επενδυθεί συνολικά κεφάλαια ύψους 600 εκατ. ευρώ και η επόμενη φάση των επενδύσεων που περιλαμβάνει τα δύο νέα γήπεδα γκόλφ -ανεβάζοντας συνολικά τον αριθμό στα τέσσερα γήπεδα-μαζί με τις νέες ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις και τις κατοικίες υπολογίζονται στα πέριξ των 250 εκατ. ευρώ. Η ΤΕΜΕΣ, ο φορέας ανάπτυξης της Costa Navarino

Σημειώνεται ότι για το 2018 τα έσοδα της ΤΕΜΕΣ, που αποτελεί ως γνωστόν και τον φορέα ανάπτυξης του συγκροτήματος, μόνο από τη ξενοδοχειακή λειτουργία εκτιμώνται κοντά στα 50 εκατ. ευρώ, ενώ ο όμιλος έχει ενισχύσει ήδη από την περασμένη χρονιά σημαντικά και τον κλάδο real estate για την ανάπτυξη κατοικιών εντός του συγκροτήματος που μπορούν να φέρουν σημαντικά νέα έσοδα στην εταιρεία. Για το 2018, τα έσοδα από τον κλάδο real estate του ομίλου υπολογίζονται κοντά στα 19 εκατ. ευρώ, ενώ στόχος σε ετήσια βάση από τον τομέα των ακινήτων είναι να υπάρχει μία αύξηση εσόδων άνω του 10%.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here