Είναι ωραίο να σε επιβεβαιώνουν αγαπημένοι συνάδελφοι που πάντα σκαλίζουν και ψάχνουν το καυτό ρεπορτάζ.
Το πιο ωραίο είναι να σε επιβεβαιώνουν με …καθυστέρηση μόλις 150 ημερών...
Έτσι κάποιοι με θαυμασμό διάβασαν την ιστορία του Σεϊχη Τahnoon Bin Zayed al Nahyan που απέκτησε το ακίνητο της οικογένειας Τζιβέλη, στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου κοντά στην Ακρόπολη…
Μόνο που την είδηση είχε πρωτοδημοσιεύσει το “Β” μέσα στο κατακαλόκαιρο… στις 13 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020 όταν κάποιοι άλλοι είχαν ήδη φύγει για διακοπές εν μέσω κορωνοϊού…
ΣΕ ΑΡΑΒΙΚΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟ “ΠΑΛΑΤΙ” ΤΖΙΒΕΛΗ…
Διαβάστε λοιπόν το πλήρες ρεπορτάζ…
Μετά από μια «Οδύσσεια» άγονων πλειστηριασμών, ένα από τα πλέον προνομιακά νεοκλασικά των Αθηνών πέρασε, πρόσφατα, σε «αραβικά χέρια».
Το ακίνητο, σύμφωνα με το “Β”  βρίσκεται στη συμβολή των οδών Διονυσίου Αρεοπαγίτου και Μακρυγιάννη, με απεριόριστη θέα στην Ακρόπολη και συνολική επιφάνεια 2.900 τ.μ., ανήκε επί σειρά ετών στην οικογένεια Τζιβέλη.
Λόγω των γνωστών δυσχερειών που αντιμετώπισε ο πρώην επιχειρηματίας και πάλαι ποτέ μεγαλοεπενδυτής του ελληνικού χρηματιστηρίου, με συνέπεια την εκποίηση του συνόλου των περιουσιακών στοιχείων του, μεταξύ αυτών και του «παλατιού» στην αρχή της Αρεοπαγίτου. Η διαδικασία είχε εκκινηθεί με επισπεύδουσα την Alpha Bank, λόγω κατάπτωσης ενεχύρου.
Η πρώτη τιμή, που είχε βγει στα τέλη Ιουλίου 2017, ήταν τα 40 εκατ. ευρώ.

Το νεοκλασικό κτήριο είχε αγοραστεί στα τέλη της δεκαετίας του 1970 για να ανακατασκευαστεί πλήρως στα μέσα της δεκαετίας του 2010.

Σε μοναδική θέση, λίγο πριν το Μουσείο της Ακρόπολης, με εκπληκτική θέα, είχε αποτελέσει επί σειρά ετών «μήλον της έριδος» για να καταλήξει σε Άραβα μεγαλοεπενδυτή.

Το αξιοπερίεργο; Σύμφωνα με το πληρεξούσιο συμφωνητικό, στο τίμημα αγοράς αναφέρεται το ποσό των 15 εκατ. ευρώ. Τιμή, κατά γενική εκτίμηση, πολύ χαμηλή, και μάλιστα σε μια περιοχή στην οποία προ μηνών είχε πουληθεί ιδιοκτησία του Vangelis Παπαθανασίου πολύ μικρότερης επιφάνειας σε σχεδόν διπλάσιο τίμημα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here