Νέο επεισόδιο (No 192) της τηλεοπτικής εκπομπής Marketing in Practice του ΟΝΕ Channel

Η σύγχρονη ζωή, με τις αυξημένες προκλήσεις και τις απαιτήσεις που φέρνει, έχει ανοίξει τον δρόμο για ένα αυξανόμενο πρόβλημα υγείας που επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως: το σύνδρομο Burnout ή αλλιώς επαγγελματικής εξουθένωσης. Το Burnout δεν είναι απλώς ένας συνηθισμένος όρος, αλλά ένα σοβαρό πρόβλημα που αφορά τη σωματική, ψυχική και συναισθηματική εξάντληση. Με αυτό το επεισόδιο, προσπαθούμε να φέρουμε στο φως τα μέσα για να το αντιμετωπίσουμε και να το προλάβουμε.

pastedGraphic.png

Στο νέο επεισόδιο της τηλεοπτικής εκπομπής Marketing in Practice που μεταδίδεται από το ONE Channel, ο σύμβουλος μάρκετινγκ Θέμης Σαρανταένας με καλεσμένη του στο studio την  Κλινική Ψυχολόγο Αρετή Τσινού, συζητούν για το επαγγελματικό  Burnout και φωτίζουν όλες τις πτυχές του.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, εξηγήθηκε ότι το επαγγελματικό Burnout είναι μια κατάσταση εξάντλησης που προκαλείται από υπερβολικό στρες και εργασιακή πίεση, καθώς και από την αίσθηση ανικανότητας να αντιμετωπίσει κανείς τις απαιτήσεις της εργασίας του. Συζητήθηκαν οι πιθανές αιτίες του Burnout, συμπεριλαμβανομένου του υπερβολικού φόρτου εργασίας, της έλλειψης ελέγχου, της έλλειψης ανταμοιβής και της ανεπαρκούς στήριξης. Αναφέρθηκε πώς το Burnout μπορεί να οδηγήσει σε καταστάσεις όπως καταθλιπτική διάθεση, άγχος και αναισθησία. Συζητήθηκε η ιδιαίτερη ευαισθησία ορισμένων επαγγελμάτων, όπως η υγειονομική φροντίδα και η διδασκαλία, στον κίνδυνο του burnout.  Εξετάστηκαν τα πρώτα σημάδια του burnout, όπως η αποστροφή από την εργασία, η ανεπάρκεια και η επίπτωση στην υγεία και προτάθηκαν στρατηγικές πρόληψης, συμπεριλαμβανομένης της ισορροπίας εργασίας-ζωής και της ανάγκης για ψυχολογική υποστήριξη.

Τέλος, ο σύμβουλος μάρκετινγκ Θέμης Σαρανταένας παρουσίασε τις επίπτωσης της επαγγελματικής εξουθένωσης στις ίδιες τις επιχειρήσεις.

Η εκπομπή “Marketing in Practice and more”, παραγωγή του ONE Channel που μετρά πάνω από 190 επεισόδια και μεταδίδεται από 2014 (αρχικά στο SBC TV και στη συνέχεια στο Attica TV), ασχολείται 

με την επιχειρηματικότητα και με τον κλάδο του μάρκετινγκ. Αντικείμενό της αποτελεί η παρουσίαση 

επιχειρηματικών εννοιών, παραδειγμάτων και προτάσεων ώστε να καταστήσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις  ανταγωνιστικές στο ελληνικό αλλά και στο διεθνές γίγνεσθαι.  Στο «Marketing in Practice and more» παρουσιάζονται οι βασικές επιχειρηματικές αρχές, τα  εργαλεία και οι τεχνικές μάρκετινγκ που θα βοηθήσουν τη μικρομεσαία επιχείρηση να αναπτυχθεί μέσα από τα μάτια των ίδιων των επιχειρηματιών και των ανθρώπων της αγοράς. Χρηστικές συμβουλές, προτάσεις και απόψεις στη μικρή οθόνη, με αισιόδοξη προσέγγιση, τάση ανάπτυξης και κόντρα στις καθημερινές αρνητικές ειδήσεις.  Η εκπομπή επιμελείται και παρουσιάζεται τις 9 τελευταίες τηλεοπτικές σεζόν από τον πιστοποιημένο σύμβουλο μάρκετινγκ Θέμη Σαρανταένα, που εξειδικεύεται στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (www.marketingconsultant.gr) με χορηγούς επικοινωνίας τα: Athens Voice, epixeiro.gr, startup.gr  & franchise.gr.

Η εκπομπή μεταδίδεται στην τηλεόραση από το ΟΝΕ Channel μέσω Digea, LiveStreaming, Cosmote TV και ΕΟΝ TV κάθε Σάββατο & Κυριακή στις 12.30. Αναμεταδίδεται από τους περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς: Αλήθεια TV (Λέσβος, Λήμνος, Χίος και Ψαρά) Παρασκευή στις 19.30, στις 23.30 & το Σάββατο στις 15.30, DION TV (Ημαθία, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία και Χαλκιδική) κάθε Κυριακή στις 19:00, SYROS TV (Νησιά Κεντρικού Αιγαίου) κάθε Σάββατο στις 21.30, Αιγαίo TV (Δωδεκάνησα & Σάμος) κάθε Σάββατο στις 18.00, Ionian TV (Αργολίδα, Αρκαδία, Κορινθία, Λακωνία, Μεσσηνία, Αχαΐα, Ηλεία, νότια παράλια Στερεάς Ελλάδας και Ζάκυνθος) κάθε Παρασκευή στις 17.00 & κάθε Δευτέρα στις 13.30, Αχελώος TV (Αιτωλοακαρνανία, Άρτα, Θεσπρωτία, Ιωάννινα, Πρέβεζα και νησιά του Ιονίου) κάθε Δευτέρα στις 23.00 και κάθε Τετάρτη στις 19.20, West Channel (Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα) κάθε Παρασκευή στις 21:00 και κάθε στις Κυριακή 14:00, New Greek TV (Αμερική & Καναδάς) κάθε Σάββατο 17.30 (τοπική ώρα).

Το συγκεκριμένο επεισόδιο Νο 192 «Επαγγελματικό Burnout – Τα επικίνδυνα σημάδια» μπορείτε να το δείτε εδώ:  https://marketingconsultant.gr/epaggelmatiko-burnout-ta-epikindyna-simadia/ 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ