Γράφει η «ξενοδόχος»

«Η ταχύτητα κάλυψης του κενού που αφήνει η Thomas Cook είναι κομβικής σημασίας».

Αυτό δηλώνει ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης και βρίσκεται για τον σκοπό αυτό σε ανοικτή επικοινωνία με την Εθνική Αρχή Συντονισμού Πτήσεων, με εκπροσώπους αεροπορικών εταιρειών, τους ανθρώπους των Aegean, Jet2, British Airways, EasyJet, αλλά και με τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη. Το μεγάλο ζητούμενο είναι να είναι όσο το δυνατόν πιο γρήγορη η κάλυψη του κενού του μισού εκατομμυρίων και πλέον αεροπορικών θέσεων (σ.σ. πάνω από 600 χιλ. εκτιμώνται) που μένουν στον «αέρα» για το καλοκαίρι του 2020 μετά την κατάρρευση του ταξιδιωτικού κολοσσού. Τα νέα της πλάνα ετοιμάζεται να παρουσιάσει στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα και η Ryanair κάτι το οποίο μάλιστα αναμένεται και με μεγάλο ενδιαφέρον.

Αντίστοιχα και η TUI, ο πρώτος και μεγαλύτερος τουριστικός οργανισμός στην Ευρώπη ανακοίνωσε χθές ότι θα προσθέσει δύο εκατ. επιπλέον αεροπορικές θέσεις στα προγράμματα του 2020 σε βασικούς της προορισμούς όπως είναι αυτοί της Ελλάδας, της Τουρκίας, των Βαλεαρίδων, των Κανάριων, της Αιγύπτου κ.τ.λ..

Εν τω μεταξύ χθές ο υπουργός Τουρισμού παρουσιάζοντας τις επιπτώσεις για τον ελληνικό τουρισμό στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής για την αντιμετώπιση των συνεπειών πτώχευσης της Thomas Cook στις επιχειρήσεις ανέφερε ότι δίνεται προτεραιότητα στους ελέγχους των επενδύσεων που έχουν υποβάλει οι επιχειρήσεις που έχουν επηρεαστεί από την κατάρρευση του Οργανισμού στον αναπτυξιακό νόμο, ώστε να επιταχυνθούν οι σχετικές εκταμιεύσεις.

  • «Είναι στο στάδιο των υπογραφών κανονιστική απόφαση  του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, για την προτεραιοποίηση των ελέγχων και εκταμιεύσεων στις επιχειρήσεις που έχουν υπαχθεί στις διατάξεις του αναπτυξιακού νόμου 3299/2004 και είχαν συμβάσεις με την εν λόγω εταιρεία», επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Επίσης προωθείται η απλοποίηση της διαδικασίας έκπτωσης επισφαλών απαιτήσεων για τα τιμολόγια από Thomas Cook, σε συνδυασμό με παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήματος μείωσης της προκαταβολής φόρου εισοδήματος του φορολογικού έτους 2019. Η συγκεκριμένη πρόβλεψη οριστικοποιείται τις επόμενες ημέρες.

Το πακέτο μέτρων θα εμπλουτισθεί με νέες δράσεις το αμέσως προσεχές διάστημα. Μια εξ αυτών είναι και η έναρξη της διαφημιστικής προβολής της χώρας στις διεθνείς αγορές εκ των προτέρων. Ο κ. Θεοχάρης ανέφερε ότι το διαφημιστικό πρόγραμμα του ΕΟΤ για την προβολή της χώρας για τη φετινή χρονιά «έτρεξε» τον  Ιούνιο, ενώ «εμείς θα ξεκινήσουμε τη διαφημιστική προβολή της χώρας για την επόμενη χρονιά τον Ιανουάριο του 2020. Ο σχεδιασμός που έχει γίνει, προβλέπει τη διάθεση άνω των 11 εκατ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) για το διαφημιστικό πρόγραμμα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here