Την εκτίμηση ότι η γάγγραινα του FF Group παραμένει αθεράπευτη και πως ακόμη κρατάει δέσμιο το Χρηματιστήριο Αθηνών, αναφέρει η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών.
Σε 3 μήνες κλείνουν δύο ολόκληρα χρόνια (!) από το σκάσιμο του μεγαλύτερου επιχειρηματικού σκανδάλου των τελευταίων δεκαετιών και ακόμη ελάχιστοι είναι αυτοί που γνωρίζουν σε βάθος τι έχει συμβεί.
Ενδεικτικό το γεγονός, πως σχεδόν 2 χρόνια μετά και δεν έχουν γίνει γνωστά ουσιώδη οικονομικά στοιχεία καν για την θυγατρική στην Κίνα, που κατά γενική εκτίμηση αποτέλεσε την “πέτρα του σκανδάλου” της όλης υπόθεσης.
 Όπως σημειώνει  -και πολύ σωστά- η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών (ΕΕΕ) στην ανακοίνωση της
  • Όσο η διοίκηση της παραμένει ελεγχόμενη από το μεγαλομέτοχο, τον φερόμενο ως οργανωτή μίας τεράστιας απάτης ψευδών οικονομικών καταστάσεων, εικονικών παραγγελιών, προμηθειών κ.λ.π
  • όσο το πάρτυ των υψηλά αμειβομένων συμβούλων θα συνεχίζεται σε βάρος της επιβίωσης της εταιρείας προκειμένου να προφυλαχτεί ο βασικός μέτοχος,
  • όσο οι ανακριτικές αρχές δεν θα καλούν σε απολογία τους εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο ενάμιση και πλέον χρόνο, μετά την άσκηση διώξεων,
  • όσο αυτό το έγκλημα του λευκού κολάρου θα παραμένει ατιμώρητο,
  • όσο θα επιδεικνύεται αδιαφορία και αλαζονεία προς τους μικρομετόχους.   
  • όσο θα συνεχίζουν αυτά τα απαράδεκτα γεγονότα,

μην περιμένετε να υπάρξει άνοιξη στο Χρηματιστήριο και ουσιαστικό ενδιαφέρον ξένων επενδυτικών κεφαλαίων να τοποθετηθούν”.

 Κανείς δεν είναι ηλίθιος για να πετάξει τα λεφτά του σε ένα σάπιο οικοδόμημα, καταλήγει η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών.
Σκληρό, ομολογουμένως, το ύφος της ανακοίνωσης, σκανδαλώδη όμως και όσα έχουν διαδραματισθεί.
Την περασμένη Παρασκευή δημοσιοποιήθηκε η πρόσκληση προς τους Ομολογιούχους της Folli Follie, για την παροχή έγκρισης (Consent Solicitation) στο προτεινόμενο σχέδιο οικονομικής αναδιάρθρωσης του Ομίλου. Η περίοδος για την παροχή ή μη της έγκρισης ξεκίνησε την Παρασκευή και ολοκληρώνεται στις 6 Μαρτίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here