Στα 46 ευρώ, από 43 ευρώ προηγουμένως, δίνοντας σύσταση overweight, θέτει την τιμή-στόχο για τη Mytilineos η Morgan Stanley, μετά την ανακοίνωση του deal της εισηγμένης με τη ΔΕΗ (σ.σ. ο οίκος δεν καλύπτει την τελευταία). Όπως σημειώνει, η αξία της συμφωνίας εκτιμάται σε έως και 2 δισ. ευρώ (δηλαδή 1 εκατ. ευρώ/MW) και αναμένεται να εφαρμοστεί τα επόμενα τρία χρόνια.

Η συναλλαγή είναι η μεγαλύτερη συμφωνία για την M Renewables της Mytilineos και επιτρέπει στην εταιρεία να κλειδώσει τιμή πώλησης πριν από την έναρξη της ανάπτυξης. Σύμφωνα με την ανάλυση της Morgan Stanley, από τη συμφωνία προκύπτει σημαντικό premium έναντι του επενδυμένου κεφαλαίου 33% (NPV/Capex). Η συμφωνία με τη ΔΕΗ, σε συνδυασμό με τα υπάρχοντα ~0,9 GW ΑΠΕ σε λειτουργία, 1,4 GW υπό κατασκευή και 1,4 GW στον Καναδά, προσφέρει βελτιωμένη εικόνα για σχεδόν 6 GW δυνητικού ή συμφωνημένου asset rotation για το υπόλοιπο αυτής της δεκαετίας. 

Επιπλέον, υποθέτει ότι η υπολειπόμενη ροή έργων της Mytilineos των 10,5 GW επιτρέπει στην εταιρεία να διατηρήσει ρυθμό ανάπτυξης 1,4-1,5 GW ετησίως τα επόμενα χρόνια. Ως εκ τούτου, o οίκος ενσωματώνει συμφωνίες εναλλαγής περιουσιακών στοιχείων περίπου 1 GW ετησίως και αυξάνει τις πενταετείς προβλέψεις για τα EBITDA 10%, κατά μέσο όρο, με τη μεγαλύτερη αύξηση τα έτη 2025-2026. 

Aπό ΧΡΗΜΑ WEEK