Στις τακτικές γ.σ μετόχων της ΔΕΗ και της HelleniQ Energy στρέφεται το επενδυτικό/επιχειρηματικό ενδιαφέρον, σήμερα Πέμπτη.

Οσον αφορά στην Επιχείρηση η αγορά αναμένει με ενδιαφέρον την αποσαφήνιση του σχεδιασμού της διοίκησης για τις τηλεπικοινωνίες.

Θα προχωρήσει σε περαιτέρω εξειδίκευση των πλάνων/προοπτικών ο Γιώργος Στάσσης; θα φανεί.

Μόλις προχθές ανακοινώθηκε ότι, εισέρχεται στην λιανική αγορά της οπτικής ίνας, πέρα από αυτή της χονδρικής, παρέχοντας στους καταναλωτές σχετικές υπηρεσίες, πριν το τέλος του 2024.

Πρόκειται για κίνηση με την οποία ενισχύεται ο ανταγωνισμός στην εγχώρια αγορά υπερυψηλής ευρυζωνικότητας, καθώς εκτός από την απόφαση της ΔΕΗ να καταστεί πάροχος τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών στην αγορά χονδρικής τώρα αυτή μπαίνει και στη λιανική κατά το πρότυπο αντίστοιχων ενεργειακών επιχειρήσεων του εξωτερικού.

Ως εκ τούτου, θα είχε ενδιαφέρον τόσο η προοπτική ανταγωνισμού με τον ΟΤΕ-όσο η απάντηση του Οργανισμού- αλλά και το ενδεχόμενο επανεργοποίησης παλαιότερων σεναρίων που ήθελαν την NOVA να συζητά το ενδεχόμενο στρατηγικών συνεργασιών, πώλησης ή άλλων.

Για την HelleniQ Energy τα προς απάντηση ερωτήματα που θα κληθεί να διευκρινίσει ο Ανδρέας Σιαμίσιης.

Τι θα γίνει με την Elpedison και την ΔΕΠΑ Εμπορίας, εάν, πότε και με ποιες προϋποθέσεις θα προχωρήσει η επόμενη διάθεση μειοψηφικών ποσοστών από τους βασικούς μετόχους ΡΟ&ΙΗ και ΤΑΙΠΕΔ, θα μειώσει ή θα απο-επενδύσει πλήρως η πλευρά Λάτση, θα υπάρξει ενδιαφέρον για αύξηση της επενδυτικού χαρακτήρα συμμετοχής από την πλευρά Μυτιληναίου;

Και αν για τα τελευταία ο διευθύνων σύμβουλος μόνο υποθέσεις μπορεί να κάνει για την συμμετοχή σε Elpedison, ΔΕΠΑ Εμπορίας είναι σε θέση να γίνει πιο συγκεκριμένος για την τακτική που εξετάζει να υλοποιήσει.