Σκηνές από ταινίες προσεχώς παρακολουθούμε αυτές τις μέρες με φόντο την περιβόητη φορολογική μεταρρύθμιση του Αμερικανού Προέδρου Τραμπ.

Στην Ευρώπη, οι κυβερνήσεις ανησυχούν. Θεωρούν ότι η φορολογική μεταρρύθμιση των ΗΠΑ αντιβαίνει στους διεθνείς κανόνες εμπορίου και δημιουργεί συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού.

Η φορολογική μεταρρύθμιση Τραμπ, είναι η μεγαλύτερη στις ΗΠΑ από τη δεκαετία του 1980. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επεξεργάζεται και σε λίγες μέρες θα δημοσιεύσει αναλυτική αποτίμηση των επιπτώσεών της, εξετάζοντας πρώτα απ’ όλα εάν συνάδει με το πλαίσιο κανόνων και συνθηκών του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου.

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μπρουνό Λεμέρ άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι η Κομισιόν θα υποβάλλει αίτηση διαμαρτυρίας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου, αφού επεξεργαστεί με λεπτομέρειες την αντιπρόταση: «Όλες οι επιλογές παραμένουν ανοιχτές» τόνισε.

Ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών, Πέτερ Αλτμάιερ, προειδοποίησε ότι θα εξεταστούν όλες οι πτυχές της μεταρρύθμισης και η Ενωμένη Ευρώπη θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να διασφαλίσει ότι θα γίνουν σεβαστοί οι κανόνες του ΠΟΕ. «Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να αποτρέψουμε τον αθέμιτο ανταγωνισμό» διεμήνυσε.

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις, ανέφερε ότι από τη στιγμή, που δεν έχει ολοκληρωθεί η αποτίμηση είναι νωρίς να μιλήσει κανείς για πιθανά αντίποινα ή άλλα μέτρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here