Τα οικονομικά στοιχεία ανακοίνωσε η μητρική της “Κωτσόβολος” Dixons Carphone για το πρώτο εξάμηνο της χρήσης 2019-2020 (ολοκληρώθηκε στις 26 Οκτωβρίου).
Όπως καταδεικνύεται, στην Ελλάδα καταγράφηκε κύκλος εργασιών ύψους 227 εκατ. στερλινών (269 εκατ. ευρώ), που αντιστοιχεί σε άνοδο της τάξεως του 8%, σε σχέση με τα 212 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περιόδου για τη χρήση 2018/2019.
Η Κωτσόβολος συνέχισε να καταγράφει ισχυρές επιδόσεις στην ελληνική αγορά, καθώς πέρα από την άνοδο 8% στις like for like πωλήσεις, κατόρθωσε και αύξηση μεριδίου σε όλες τις κατηγορίες. Ακόμη, στην ανακοίνωση τονίζεται πως οι online πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 18% στη συγκεκριμένη περίοδο, αλλά επισημαίνεται πως ακόμη αποτελούν μικρό κομμάτι του συνολικού τζίρου.
Τα EΒΙΤΑ για το πρώτο εξάμηνο της χρήσης υπολογίζονται στα 7 εκατ. στερλίνες (8,3 εκατ. ευρώ), με την Dixons Carphone να επισημαίνει πως τα κέρδη αντικατοπτρίζουν την ισχυρή πορεία των πωλήσεων σε συνδυασμό με τις συνεχείς επενδύσεις για μελλοντική άνοδο, που έχουν οδηγήσει σε σταθερά περιθώρια (margins).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here