Η κυρία Θεοπίστη Πέρκα παραιτήθηκε εγκαίρως γιατί όπως δηλώνει θέλει να πολιτευθεί. Τη θέση του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας στο Υπουργείο Οικονομικών παίρνει ένας …γεωπόνος… Με απόφαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, ο κ. Θανάσης Δημάκης τοποθετήθηκε μετακλητός Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Περιουσίας.

Ο κ. Δημάκης είναι απόφοιτος του Γεωπονικού Τμήματος της Σχολής Γεωτεχνικών Επιστημών του ΑΠΘ, με ειδικότητα Αγροτικής Οικονομίας, Προγραμματισμού και Κοινωνιολογίας και -όπως είναι φυσικό κι αναμενόμενο- διαθέτει πλούσια αυτοδιοικητική και συνδικαλιστική δραστηριότητα.

  • «Ο διοριζόμενος στην ανωτέρω θέση, εκτελεί τα καθήκοντά του μέχρι την παύση του με απόφαση του Πρωθυπουργού, η οποία πρέπει να έχει εκδοθεί εντός τριμήνου από την τοποθέτηση του επιλεγέντος στη θέση του Τομεακού Γραμματέα της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας του υπουργείου Οικονομικών ή την κατάργηση της θέσης του κατά την αναμόρφωση της νομοθεσίας περί Κυβέρνησης και κυβερνητικών οργάνων», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Αυτό σημαίνει ότι η τοποθέτηση του κ. Δημάκη θεωρείται προσωρινή γιατί κανονικά πρέπει να ολοκληρωθεί η νέα διαδικασία επιλογής και διορισμού του Τομεακού Γραμματέα της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας του υπουργείου Οικονομικών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here