Ανέβηκε η ένταση στην Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον νέο πτωχευτικό κώδικα με τον πρώην υπουργό οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδη Τσακαλώτο να χαρακτηρίζει το νομοσχέδιο και τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα «πρώιμο Ρίτσαρντ Γκιρ».

Η αλήθεια είναι ότι ο πρώην “Τσάρος” αρέσκεται σε τέτοιες μεταφορές και χρήση celebrities στην ομιλία του, όπως και κατά το παρελθόν με την… Σκάρλετ Γιόχανσον.

«Το νομοσχέδιο είναι σαν αυτό που έκανε ο Ρίτσαρντ Γκιρ στο Pretty Woman. Κατέστρεφε επιχειρήσεις ώσπου τον έπεισε η Τζούλια Ρόμπερτς να μην το κάνει». Απευθυνόμενος δε προς τον κ. Σταϊκούρα είπε: «εσείς είστε ο πρώιμος Ρίτσαρντ Γκιρ. Από εσάς η Τζούλια Ρόμπερτς δεν πέρασε ποτέ».

Δείτε επίσης: Περνούν στη λήθη Τσακαλώτος και Γιόχανσον, έρχονται Πάμελα Άντερσον και Βαρουφάκης

Για ταύτιση της αντιπολίτευσης με το «ψέμα» έκανε λόγο ο κ. Σταϊκούρας απαντώντας στον Ευκλείδη Τσακαλώτο. «Ευτυχώς δεν είμαστε όλοι οι πολιτικοί το ίδιο. Η αξιωματική αντιπολίτευση έχει ταυτιστεί με την λέξη ψεύτης».

Ο υπουργός Οικονομικών υπενθύμισε ότι «εσείς κ. Τσακαλώτο είχατε συμφωνήσει στο γιούρογκρουπ να λήξει το προσωρινό πλαίσιο προστασίας που είχε νομοθετηθεί τον Απρίλιο 2019. Η προστασία της Α’ κατοικίας είχε λήξει από τον Φλεβάρη του 2019. Την είχατε δώσει στους θεσμούς από τον Φλεβάρη 2019. Με υπογραφή σας δεν υφίσταται προστασία από τον Φλεβάρη του 2019 και αυτό το έχουν επιβεβαιώσει και οι θεσμοί. Υπήρχε μια δέσμευση σας να αναλάβετε δράση για την ενοποίηση των νόμων για την πτώχευση και τα χρέη. Η δέσμευση σας ήταν προς του θεσμούς.

Αυτές είναι οι δεσμεύσεις που είχατε αναλάβει και αυτές ήταν οι πράξεις σας. Κι εμείς κι εσείς φέραμε πλαίσια για προστασία. Εσείς μέχρι τον Ιούλιο του 2019 κι εμείς το πρόγραμμα Γέφυρα. Εμείς πλέον φέρνουμε ένα μόνιμο πρόγραμμα πάγιας πολιτικής κοινωνικής προστασίας. Πάγια λύση του προβλήματος των χρεών των νοικοκυριών. Ευνοϊκή και μακροχρόνια ρύθμιση οφειλών. Εάν αποπληρώσει τα χρέη του σε 20 χρόνια διασώζει όλη την περιουσία του. Παρέχεται κρατική επιδότηση της Α Κατοικίας για 5 έτη. Προβλέπεται η πλήρης διαγραφή όλων των χρεών σε περίπτωση πλήρους οικονομικής αδυναμίας κατόπιν ρευστοποίησης του συνόλου της περιουσίας. Προβλέπεται ίδρυση ιδιωτικού φορέα στο τελευταίο στάδιο που θα αγοράζει την Α κατοικία και στην συνέχεια θα υποχρεούται να τους την μισθώνει και θα τους παρέχεται επίδομα κατοικίας και να του επαναπωλήσει το ακίνητο μέσα σε 12 έτη. Αυτή είναι η πραγματική ρεαλιστική προσέγγιση για το πως προστατεύει στην πράξη την κατοικία των πολιτών και όχι με ρήσεις «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη».

Δείτε επίσης: Χρήστος Σταϊκούρας: Αυτή είναι η αλήθεια για την Οικονομία 2015-2019

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here