Ως win-win χαρακτηρίζουν οι αναλυτές του ασφαλιστικού κλάδου τη συμφωνία εξαγοράς σειράς assets της Willis Tower Watson από τη μεσιτική εταιρεία Arthur J Gallagher, έναντι 3,57 δις. δολαρίων, καθώς από τη μια «ξεκλειδώνει» την έγκριση των εποπτικών αρχών για τη mega-συγχώνευση της Aon με την Willis, αφετέρου οδηγεί σε μεγάλη ενίσχυση του προφίλ της Gallagher.

To ευρέως αναμενόμενο deal περιλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος των αντασφαλιστικών δραστηριοτήτων της Willis, κάτι που σημαίνει ότι η Arthur J Gallagher θα γίνει η νούμερο τρία μεσιτική εταιρεία σε έναν κλάδο όπου άρχισε να  δραστηριοποιείται με αξιώσεις πριν λίγα χρόνια, προσθέτοντας στο χαρτοφυλάκιό της γραμμές δραστηριοτήτων σε Γαλλία και Γερμανία και άλλες και ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και εξειδικευμένα χαρτοφυλάκια στις ΗΠΑ.

Το deal Willis-Gallagher έρχεται αφότου η Επιτροπή Ανταγωνισμού της ΕΕ άσκησε πιέσεις στην Aon να πουλήσει δραστηριότητες ώστε να διασφαλιστεί ότι η συγχώνευση με τη Willis –που ανακοινώθηκε τον Μάρτιο του 2020-  δεν στρεβλώνει τον ανταγωνισμό και να πειστεί έτσι να δώσει την «ευλογία» της.

Η Gallagher θα αποκτήσει δραστηριότητες που «αντιπροσωπεύουν» ετήσιο κύκλο εργασιών 1,3 δις. δολάρια, EBITDA 357 εκατ. δολαρίων και αφορούν σε πάνω από 6.000 εργαζομένους. Δεν προξενεί έκπληξη που ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας J. Patrick Gallagher Jr έκανε λόγο για «σημείο καμπής» για τη μεσιτική εταιρεία που θα γινόταν ούτως ή άλλως η τρίτη μεγαλύτερη μεσιτική εταιρεία στον κόσμο μετά την ολοκλήρωση της συγχώνευση Aon-Willis.

Περισσότερα στο insuranceworld.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here