Με μία λιτή ανακοίνωση στο χρηματιστήριο η Ideal Holdings ενημερώνει το επενδυτικό κοινό για την εξαγορά των πολυκαταστημάτων Attica. Το τίμημα της συναλλαγής ανέρχεται στα 100.000.000 ευρώ.

Ο πολυαναμενόμενος “γάμος” επισφραγίστηκε με τις υπογραφές των δύο μερών, τον Ιούνιο του 2023. Όπως είχε γράψει το banks.com.gr oι βασικοί μέτοχοι της Attica Πολυκαταστήματα, (δηλαδή οι Κ. Λαμπρόπουλος, Κ. Τσουβελεκάκης και Α. Σγουμπόπουλος) είχαν από καιρό έρθει σε συμφωνία με τον Λάμπρο Παπακωνσταντίνου για να  προχωρήσουν «εις γάμου κοινωνίαν» αλλάζοντας τα δεδομένα τόσο στο ελληνικό λιανεμπόριο όσο και στην Ideal Holdings.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Η IDEAL HOLDINGS A.E. (εφεξής η «Εταιρεία») σε συνέχεια της από 21.06.2023 ανακοίνωσής της, ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι την 1η Σεπτεμβρίου 2023, ολοκληρώθηκε η εξαγορά, αντί συνολικού τιμήματος Ευρώ 100.000.000, του 100% των μετοχών της Κυπριακής εταιρείας με την επωνυμία KT Golden Retail Venture LTD («ΚΤ»), η οποία συμμετέχει με ποσοστό 100% στο μετοχικό κεφάλαιο της ελληνικής εταιρείας «ΑΤΤΙΚΑ ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» («ΑΤΤΙΚΑ»).

Η Εταιρεία πλέον, καθίσταται εμμέσως η μοναδική μέτοχος της εταιρείας ΑΤΤΙΚΑ. Τα αποτελέσματα της ΑΤΤΙΚΑ θα ενοποιούνται στα αποτελέσματα της Εταιρείας με αρχή το 3ο τρίμηνο του 2023, δηλαδή από την 1η Σεπτεμβρίου 2023 και μετά.

Διαβάστε επίσης:

IDEAL Holdings-Attica Stores…στόματα ερμητικά κλειστά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here