Γράφει η «ξενοδόχος»

  • «Καλωσορίζουμε  την Sky Express στο πελατολόγιο της Airbus».

Οι χθεσινές ανακοινώσεις για την απόκτηση από την Sky Express έξι αεροσκαφών της Αirbus (4 στην παραγγελία και 2 ακόμη μέσω leasing) ήταν εν μέσω πανδημίας ένα καλό νέο.

  • Για την ίδια την Sky Express, θυγατρική του ομίλου Γρύλου, που μπαίνει έτσι σε νέα δρομολόγια στο δίκτυο εσωτερικού -όπου ήδη έχει σημαντική παρουσία με 34 συνδέσεις-  και ανοίγει νέες προοπτικές στο δίκτυο εξωτερικού, για την Airbus που προσθέτει ένα ακόμη όνομα στο μακρύ πελατολόγιό της εν μέσω της γενικότερης …ανομβρίας λόγω Covid -19, για τους καταναλωτές λόγω της αύξησης του ανταγωνισμού αλλά και συνολικά για τον ελληνικό τουρισμό που έχει δεχθεί μεγάλο πλήγμα με πτώση φέτος στο 20% των περυσινών εισπράξεων.

Η αξία της συναλλαγής, στο πλαίσιο της συμφωνίας μεταξύ της Sky Express και της Airbus αντιστοιχεί στα 400 εκατ. ευρώ (με βάση ωστόσο τον αρχικό τιμοκατάλογο της Airbus δεδομένου ότι οι τιμές διαμορφώνονται πιο χαμηλά ανάλογα με τους επιμέρους όρους  κάθε συμφωνίας).

Όπως ανακοίνωσε η Airbus

  • «η αεροπορική, που έχει την έδρα της στην Αθήνα προχώρησε σε παραγγελία τεσσάρων νέων αεροσκαφών A320neo κι επιπλέον στη μίσθωση δύο A320neos από την ACG Aviation Capital Group, έχοντας προστεθεί πλέον στη διεθνή λίστα των 430 εταιρειών που χρησιμοποιούν Airbus».

Η Airbus καλωσορίζει την ελληνική εταιρεία, η οποία είναι από τις λίγες πανευρωπαϊκά που προχωρούν εν μέσω πανδημίας σε μία τέτοια κίνηση, δεδομένου ότι το τελευταίο διάστημα η συντριπτική πλειονότητα των αεροπορικών αναθεωρούν την στρατηγική τους τηρώντας ουσιαστικά στάση αναμονής για την μετά Covid 19  εποχή.

Η θυγατρική του ομίλου Γρύλου είχε λάβει ήδη από το περασμένο έτος, των ρεκόρ του ελληνικού τουρισμού, για την ενίσχυση του στόλου της, ωστόσο οι τελικές αποφάσεις για την παραγγελία ελήφθησαν φέτος στη χειρότερη ιστορικά χρονιά για τις αερομεταφορές και τον τουρισμό πανευρωπαϊκά.

Το γεγονός ωστόσο ότι προέβη σε μία τέτοια κίνηση δείχνει, σύμφωνα με τους επιτελείς της και την εμπιστοσύνη της μελλοντικές προοπτικές του κλάδου τη μετά Covid 19 περίοδο.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here