Με αγοραστές σε νέα υψηλά την Τρίτη- παρά το οριακά αρνητικό “κλείσιμο” στο τέλος και με νέες εντολές έως τα 8,49€ χθες Τετάρτη σε εντελώς contrarian με τον κλάδο κίνηση.
   Ενας από τους λόγους της ανόδου, το περιθώρια άνω του 20% που  “βλέπει” η Εθνική Χρηματιστηριακή, καθώς σε έκθεσή της δίνει τιμή-στόχο για τη μετοχή στα 10,4 ευρώ.
   Όπως επισημαίνεται σχετικά, σε αντίθεση με τις υπόλοιπες τράπεζες, η Optima Bank δεν βαρύνεται με «κόκκινα» δάνεια, με τον δείκτη NPE να διαμορφώνεται μόλις στο 0,45%.
Αυτό προσφέρει ξεκάθαρο πλεονέκτημα σε όρους κερδοφορίας τα επόμενα χρόνια, τόσο μέσω υψηλότερου επιτοκιακού περιθωρίου όσο και λόγω της μειωμένης ανάγκης για σχηματισμό προβλέψεων.
    Μάλιστα, η χρηματιστηριακή, εκτιμά ότι θα «κοκκινίσουν» δάνεια 2 έως 6 εκατ. ευρώ της τράπεζας έως το 2026, ανεβάζοντας τον σχετικό δείκτη στο 0,56%.
   Την ίδια στιγμή, μεγαλύτερη πρόκληση για την τράπεζα, κατά την NBG, είναι το μικρό της μέγεθος και η ικανότητά της να εξυπηρετεί αυξανόμενο αριθμό πελατών, δεδομένου του περιορισμένου δικτύου.
Αυτό ενδέχεται να περιορίσει τις αναπτυξιακές της δυνατότητες, εκτός εάν αυξήσει τα υποκαταστήματα αλλά και τους εργαζόμενους σ’ αυτά.
    Τεχνικά, η μετοχή είναι σε discount 36% σε όρους Ρ/Ε και 9% σε όρους P/BV σε σχέση με τις ευρωπαϊκές τράπεζες, επίπεδα που η NBG χαρακτηρίζει αδικαιολόγητα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ