Η αμερικάνικη βιομηχανία Ford είναι μια εκ των αρκετών που βλέπουν τις συνέπειες του Brexit να δημιουργούν προβλήματα και κινδύνους στις παραγωγικές τους δραστηριότητες. Τελευταίο χτύπημα …η ανακοίνωση της για λουκέτο στο εργοστάσιο της, στο Bridgend της Ουαλίας. Αποτέλεσμα αυτής της εξέλιξης θα είναι η απώλεια 2.000 θέσεων εργασίας, όταν θα κλείσει η μία από τις δύο μονάδες παραγωγής κινητήρων της Ford στη Βρετανία.

H αμερικανική εταιρεία, πρόσθεσε μια νέα γραμμή συναρμολόγησης για την παραγωγή ενός τρικύλινδρου κινητήρα 1,5 λίτρων στο Bridgend, το περασμένο φθινόπωρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ford κατασκευάζει κάθε χρόνο περίπου 1,3 εκατ. κινητήρες σε δύο βρετανικές τοποθεσίες, το Bridgend και το Dagenham, στην ανατολική Αγγλία. Η εταιρεία έχει προειδοποιήσει στο παρελθόν την κυβέρνηση ότι θα μπορούσε να αντιμετωπίσει έξοδα 1 δισ. δολαρίων, σε περίπτωση που επιλεγεί το αποκαλούμενο σκληρό Brexit.

 

Η Jaguar Land Rover, προμηθεύεται κινητήρες V8, από το εργοστάσιο στο Bridgend, αλλά η σύμβαση με τη Ford σταματά το 2020. Ο κινητήρας AJV8 της JLR που παράγεται στο Bridgend χρησιμοποιείται σε ορισμένα μοντέλα υψηλής απόδοσης Range Rover και Jaguar.

Η Jaguar ξεκίνησε πρόσφατα την χρήση ενός ισχυρού νέου twin-turbo inline εξακύλινδρου κινητήρα που πιθανώς θα αντικαταστήσει τον V-8. Επίσης, η JLR αναμένεται να αρχίσει να χρησιμοποιεί ένα twin-turbo V8 που προέρχεται από τη BMW.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here