Η κοινωνική και πολιτική αναταραχή που προκάλεσε η δολοφονία του George Floyd οδήγησε μια μεγάλη εταιρεία τροφίμων, παγκοσμίου εμβέλειας να αναθεωρήσει, αποφασίζοντας να αλλάξει το brand name της.

Πρόκειται για την εταιρεία «Uncle Ben’s» η οποία χθες ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να αλλάξει την ταυτότητα του brand.

«Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να εξελίξουμε το brand του Uncle Ben, συμπεριλαμβανομένης και της οπτικής του ταυτότητας. Και θα το κάνουμε» ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Μια ιστορία από το παρελθόν

Το «Uncle Ben» (σ.σ.θείος Μπεν) ανάγεται χρονικά ως επωνυμία 1946 και έχει ως αναφορά τον Frank Brown, έναν αγαπητό σεφ και σερβιτόρο από το Σικάγο.

Η απόφαση της εταιρείας για αλλαγή της ταυτότητας του προϊόντος ελήφθη με το σκεπτικό ότι  οι τίτλοι «θείος» και «θεία» χρησιμοποιούνταν από τους λευκούς του αμερικανικού Νότου ως «τιμητικές προσφωνήσεις» προς τους ηλικιωμένους αφροαμερικανούς, επειδή αρνούνταν να τους αποκαλέσουν «κύριο» και «κυρία».

Της εν λόγω απόφασης, σύμφωνα με το CNN, είχε προηγηθεί η ανακοίνωση της βρώμης Quaker, που ανήκει στον όμιλο Pepsi, η οποία ανέφερε πως αποσύρουν τη «θεία Τζεμίνα» από το λόγκο της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here