Στην σημερινή γενική συνέλευση μετόχων της ElvalHalcor θα εγκριθεί η έκδοση ομολογιακού δανείου, ύψους 250 εκατ. Ευρώ.

    Η κατακόρυφη αύξηση της ζήτησης για προϊόντα αλουμινίου διεθνώς συνδυαστικά με την είσοδο της ElvalHalcor στην κορυφαία τριάδα του κλάδου στην Ευρώπη, οδηγεί την διοίκηση της στην ενίσχυση/επίσπευση νέων επενδυτικών προγραμμάτων.
  • Τα κεφάλαια, από το 7ετούς διάρκειας ομόλογο, θα διατεθούν σε αναχρηματοδότηση υφιστάμενου δανεισμού, σε κεφάλαιο κίνησης κυρίως, όμως, σε νέες επενδύσεις.
   Η εισηγμένη υλοποιεί-ήδη- συμπληρωματικές επενδύσεις-ύψους 100 εκατ. – για τη νέα γραμμή βαφής-που θα αυξήσει την παραγωγικότητα στους 520 χιλιάδες τόνους. Το συγκεκριμένο project προγραμματίζεται να λειτουργήσει τον Απρίλιο του 2022, με προοπτική πλήρους δυναμικότητας το 2023.
   Συσκευασία τροφίμων-ποτών, μεταφορές, αυτοκινητοβιομηχανία, αεροναυπηγική κ.α. καίριοι κλάδοι “τρέχουν” με διψήφιο ποσοστό.
  •    Δεδομένης της νέας περιβαλλοντικής πολιτικής των Βρυξελλών, η αυξημένη ζήτηση για προϊόντα χαλκού έχει διασφαλισμένη μία πολυετή περίοδο, εξέλιξη που ευνοεί τις επενδύσεις εντάσεως κεφαλαίου, με την εισηγμένη να διατηρεί στην Ελλάδα το κύριο μέρος της παραγωγής της.
   Σε εγκαταστάσεις, στα Οινόφυτα, που επεκτείνονται συνεχώς συνακόλουθα δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας, αρκετές εξ’ αυτών εξειδικευμένες, με αποτέλεσμα να συμβάλλει στην επιστροφή “μυαλών” από την ευρωπαϊκή αγορά.
   Παράλληλα η διοίκηση πέραν των συμφωνιών, που κλείνει εκτός συνόρων, είναι σε επαφές με την ΕΑΒ, για την παραγωγή προφίλ αλουμινίου για την αεροπορική βιομηχανία.

Με πωλήσεις 1,34 δισ € λειτουργικά κέρδη 122,7 εκατ.€ , καθαρό δανεισμό 678,6 εκ.€ και ίδια κεφάλαια 757,8 εκατ.€ στο 6μηνο η ElvalHalcor είναι κοντά στην κορυφή, πανευρωπαϊκά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here