Αύριο Τετάρτη 10 Νοεμβρίου ξεκινούν οι δημόσιες εγγραφές για το retail bond της εταιρείας του Ομίλου ΒΙΟΧΑΛΚΟ .

Το ομόλογο θα εισαχθεί προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο της Αθήνας.

Η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ  υλοποιεί ένα από τα μεγαλύτερα επενδυτικά προγράμματα στη χώρα για την δημιουργία νέων μονάδων παραγωγής και τα κεφάλαια αυτά θα δώσουν την απαραίτητη ρευστότητα, σε μια περίοδο που οι ανάγκες κεφαλαίου κίνησης αυξάνουν λόγω και της αύξησης των τιμών των μετάλλων.

Στο τέλος εξαμήνου ο όμιλος ΕΛΒΑΛ ΧΑΛΚΟΡ είχε δανειακή επιβάρυνση 730 εκατ. ευρώ, ίδια κεφάλαια 776,730 εκατ. ευρώ (σχέση 1,06) και σύνολο υποχρεώσεων 1,269 δισ. ευρώ.

Η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ με το νέο ομόλογο στοχεύει σε κεφάλαια 250 εκατ. ευρώ, από τα οποία

  • 154 εκατ. € θα αξιοποιηθούν για αποπληρωμή βραχυπρόθεσμου δανεισμού,
  • 60 εκατ. € για κεφάλαιο κίνησης και
  • 30 εκατ.€ αφορούν αγορά οικοπέδου-αποθηκευτικών χώρων στα Οινόφυτα, για το οποίο έχουν ήδη ξεκινήσει οι διαπραγματεύσεις.

Με τα υπόλοιπα 6 εκατ.€ θα πληρωθούν οι δαπάνες κάλυψης της έκδοσης.

Η εταιρεία ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ ανακοίνωσε :

  • Από την 8η Nοεμβρίου 2021 θέτει στη διάθεση του επενδυτικού κοινού το εγκριθέν στην από 8.11.2021 συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Ενημερωτικό Δελτίο, αναφορικά με τη έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου από την εταιρεία, συνολικού ποσού κατά κεφάλαιο έως 250.000.000, διάρκειας επτά ετών, διαιρούμενου σε έως 250.000 άυλες, κοινές, ανώνυμες, ομολογίες με ονομαστική αξία εκάστης 1.000 ευρώ, σύμφωνα με την από 5.11.2021 απόφαση της γενικής συνέλευσης των μετόχων της εταιρείας και την αυθημερόν απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου.

 

  • Οι ομολογίες που πρόκειται να εκδοθούν θα διατεθούν προς κάλυψη από το επενδυτικό κοινό μέσω δημόσιας προσφοράς εντός της ελληνικής επικράτειας, με χρήση της υπηρεσίας Ηλεκτρονικού Βιβλίου Προσφορών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, θα καταχωρηθούν στο Σ.Α.Τ. και θα εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στην κατηγορία Τίτλων Σταθερού Εισοδήματος της Ρυθμιζόμενης Αγοράς του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

 

  • Σημειώνεται ότι το Χρηματιστήριο Αθηνών, κατά τη συνεδρίαση της 5.11.2021, διαπίστωσε την καταρχήν συνδρομή των προϋποθέσεων εισαγωγής των Ομολογιών στην κατηγορία Διαπραγμάτευσης Τίτλων Σταθερού Εισοδήματος της Ρυθμιζόμενης Αγοράς του ΧΑ. Με βάση το χρονοδιάγραμμα της έκδοσης, το εύρος απόδοσης θα ανακοινωθεί την Τρίτη 9 Νοεμβρίου, ενώ η έναρξη δημόσιας προσφοράς τοποθετείται στις 10 Νοεμβρίου και αναμένεται να ολοκληρωθεί την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here