Συμμετοχή στο μεγάλο εγχείρημα της ΑΜΚ ήταν και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανοικοδομήσεως και Ανάπτυξης (EBRD) με το ποσό των 75 εκατ. ευρώ.

Τα κεφάλαια αυτά μάλιστα, σύμφωνα με την επενδυτική τράπεζα, θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και θα εξαιρεθούν ρητά από τυχόν επενδύσεις σε ορυκτά καύσιμα.

Υπενθυμίζεται πως η διοίκηση της ΔΕΗ έχει θέσει ως στόχο την αύξηση της δυναμικότητας ΑΠΕ στα 8,4 GW (3,4 GW σήμερα) το 2026, στο πλαίσιο του ευρύτερου μετασχηματισμού προς μια βιώσιμη ανάπτυξη

Ο πρώτος αντιπρόεδρος της EBRD, Γιούργκεν Ρίγκτερινκ δήλωσε πως «είμαστε ενθουσιασμένοι που γίναμε μέτοχοι στη ΔΕH και στηρίζουμε μια στρατηγική μετασχηματισμού που έχει στόχο την κινητοποίηση περισσότερων ιδιωτικών κεφαλαίων στη ΔΕH όσο και ένα εντυπωσιακό σχέδιο για την αύξηση των επενδύσεων στην ανανεώσιμη ενέργεια στην Ελλάδα και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη» δήλωσε ο πρώτος αντιπρόεδρος της EBRD, Γιούργκεν Ρίγκτερινκ.

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που επεκτείνουμε τη συνεργασία μας με την EBRD μέσω αυτής της συμμετοχής στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕH, η οποία καταδεικνύει για μία ακόμα φορά την εμπιστοσύνη στο σχέδιο μετασχηματισμού που έχουμε εκπονήσει για να γίνουμε μια οικονομικά και περιβαλλοντικά βιώσιμη ψηφιακή υπηρεσία κοινής ωφέλειας» τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος και CEO της ΔEH, Γιώργος Στάσσης.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννης Τσακίρης, δήλωσε πως «είμαι πολύ χαρούμενος που η EBRD στηρίζει τη ΔEHσυμμετέχοντας στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, μια εξαιρετικά επιτυχημένη ιστορία μεταστροφής, στην πορεία της εταιρείας προς ένα πιο πράσινο και βιώσιμο επιχειρηματικό μοντέλο. Η EBRD απέδειξε για μία ακόμα φορά τη δέσμευσή της στην ελληνική οικονομία και τον ιδιωτικό τομέα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here