ΕΚΠΛΗΞΗ τεραστίων διαστάσεων, κρύβουν για την αγορά του εγχώριου real estate, οι ανακοινώσεις που έχει δρομολογήσει για τον Ιούνιο, η Lamda Development.

Αμέσως μόλις ξεπεραστούν τα τελευταία γραφειοκρατικά και νομοτεχνικά εμπόδια, σε λίγες εβδομάδες, η Lamda Development θα καταβάλει στο Ελληνικό Δημόσιο την προκαταβολή των 300 εκατ. Ευρώ και θα πάρει στα χέρια της, τις μετοχές της Ελληνικό Α.Ε.

Τότε θα αποκαλύψει τα αρχιτεκτονικά σχέδια για τις υπερπολυτελείς κατοικίες που θα αναπτυχθούν στον Πύργο Κατοικιών (Marina Residential Tower) και στην μαρίνα του Αγίου Κοσμά.

  • Η έκπληξη συνίσταται στο γεγονός ότι ήδη έχουν προ-συμφωνηθεί πωλήσεις 250 (!) κατοικιών και beach villas, χωρίς καν να υπάρχουν ακόμη τίτλοι ιδιοκτησίας ή οριστικά αρχιτεκτονικά σχέδια.

Με βάση μόνο τους αρχικούς σχεδιασμούς, τα πρωτόλεια πολεοδομικά σχέδια και τις προτάσεις των αρχιτεκτόνων, δεκάδες πλούσιοι Έλληνες και ξένοι επενδυτές έχουν προ-συμφωνήσει την αγορά των πιο ακριβών διαμερισμάτων και των εκπληκτικών παραθαλάσσιων μονοκατοικιών (beach villas), δηλώνοντας πρόθυμοι να καταβάλλουν τίμημα που ξεκινά από τα 13.000€ ανα τετραγωνικό μέτρο (για τα διαμερίσματα) και καταλήγει σε πολλά εκατομμύρια ανάλογα με την ποιότητα κατασκευής, τις ειδικές προδιαγραφές και απαιτήσεις των νέων -υποψήφιων προς το παρόν- ιδιοκτητών.

Οι πληροφορίες αναφέρουν, τον Ιούνιο θα υπάρξουν συγκεκριμένες ανακοινώσεις, για υποσχετικές εκατοντάδων εκατομμυρίων από δεκάδες επώνυμους Έλληνες και ξένους -προφανώς εύπορους- νέους ιδιοκτήτες που θέλουν να αποκτήσουν μεγάλα διώροφα διαμερίσματα με ιδιωτική πισίνα μέσα στον ουρανοξύστη ή μικρότερα διαμερίσματα με ειδική θέα και ιδιαίτερες προδιαγραφές.

  • Εκτός από το γεγονός ότι οι επενδυτές αυτοί είναι πρόθυμοι να καταβάλλουν φέτος μεγάλα ποσά ως προκαταβολή για μια περιουσία που θα αποκτήσουν σε χρονικό ορίζοντα πενταετίας, η πρωτοφανής ζήτηση είναι χρήσιμη και ως πυξίδα για το τι πρόκειται να συμβεί στο Ελληνικό real estate τις επόμενες δεκαετίες.

Ουδείς φυσικά γνωρίζει τι πρόκειται να συμβεί στο μέλλον, υπάρχουν όμως δεκάδες επενδυτές που εκμεταλλεύονται το σημερινό εξαιρετικά χαμηλό κόστος του χρήματος, για να «κλειδώσουν» την απόκτηση μιας περιουσίας που ελπίζουν ότι θα τους αποφέρει τεράστιες υπεραξίες στο μέλλον.

Τα πρώτα σχέδια τα οποία παρουσιάζουν σε υπολογιστές και όχι σε χαρτί ακόμη, οι εκπρόσωποι της Lamda Development στους επίδοξους ιδιοκτήτες, προβλέπουν ότι θα  κατασκευαστούν συνολικά περί τις 10.800 κατοικίες, με μέση επιφάνεια περίπου 110 τ.μ., σε βάθος 25 ετών, ενώ στην πρώτη πενταετία θα διατεθούν, σε αρχική φάση, 800 συνολικά οικιστικές μονάδες, πολλές από τις οποίες θα βρίσκονται στην παραλία.

  • Οι προδιαγραφές ασφαλείας, κατασκευαστικής ποιότητας, περιβαλλοντικής προστασίας και ….ιδιωτικότητας είναι με βάση τα υψηλότερα -αμερικανικού τύπου- standards και κανονισμούς.

Οι συναντήσεις με υποψήφιους αγοραστές, είναι φυσικά ανεπίσημες, γίνονται με …συνωμοτικούς όρους για τη διατήρηση της ανωνυμίας αλλά ο ενθουσιασμός περισσεύει και οι γλώσσες λύνονται εύκολα….

Στις  κατοικίες περιλαμβάνονται και δύο ψηλά κτίρια ειδικής αρχιτεκτονικής σχεδίασης και συγκεκριμένα πύργος / συγκρότημα κατοικιών και μεικτών χρήσεων πλησίον του Μητροπολιτικού Πάρκου καθώς και πύργος κατοικιών στη μαρίνα.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό της Lamda Development προβλέπεται να δημιουργηθούν παραθαλάσσιος οικισμός κατοικιών ήπιας δόμησης (μονοκατοικίες, συγκροτήματα κατοικιών – διαμερισμάτων μέγιστου ύψους 11 μ.), σε περιοχή με χρήσεις αμιγούς κατοικίας, που γειτνιάζει με τη “Γειτονιά Ενυδρείου Αγίου Κοσμά”, με μέγιστη εκτιμώμενη επιφάνεια δόμησης περίπου 43.500 τ.μ., αλλά και παραθαλάσσιος πύργου κατοικιών σε περιοχή με χρήσεις αμιγούς κατοικίας, που γειτνιάζει με τη “Γειτονιά Μαρίνας Αγίου Κοσμά”, με επιτρεπόμενο ύψος έως 200 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας και μέγιστη εκτιμώμενη επιφάνεια δόμησης περίπου 45.000 τ.μ.

  • Οι ανακοινώσεις του Ιουνίου αναμένεται να λειτουργήσουν ως αφετηρία για ένα νέο ξεκίνημα του Ελληνικού Real Estate με βάση τις αυστηρές «πράσινες» προδιαγραφές που κυριολεκτικά δημιουργούν έναν καινούργιο κόσμο στις μεθόδους κατασκευής κτιρίων τις επόμενες δεκαετίες….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ