To αργότερο μέχρι τον Μάρτιο  του 2023 θα έχουν ανακηρυχθεί οι οριστικοί  ανάδοχοι για το πρώτο κύμα των μεγάλων κτιριακών και λοιπών κατασκευαστικών έργων στο Ελληνικό.

Πρόκειται για διαγωνισμούς συνολικού ύψους της τάξεως του 1 δισ. ευρώ, που θα αρχίσουν να διαμορφώνουν την πρώτη εικόνα στην έκταση, καθώς περιλαμβάνουν την ανάπτυξη των δύο εμπορικών κέντρων της Lamda Development στο ακίνητο, όπως επίσης και τον πύργο κατοικιών Riviera Tower, η κατασκευή του οποίου θα ξεκινήσει από το φθινόπωρο.

Σε πρώτη φάση, αναμένεται η ανάδειξη του αναδόχου για την κατασκευή των αθλητικών εγκαταστάσεων.

Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού της τάξεως των 100-120 εκατ. ευρώ, το οποίο διεκδικείται από την ΑΒΑΞ, την ΑΚΤΩΡ, τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και την κοινοπραξία Μυτιληναίος – Intrakat.

Στόχος είναι η υπογραφή της σύμβασης πριν εκπνεύσει το πρώτο τρίμηνο, ενώ το έργο θα έχει ολοκληρωθεί προς το τέλος του 2024.

Μεγάλη «μάχη» αναμένεται να δοθεί για την κατασκευή του εμπορικού πόλου στη Λ. Βουλιαγμένης, όπου θα δημιουργηθεί το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της χώρας.

Το Vouliagmenis Mall Complex αφορά την κατασκευή του εμπορικού κέντρου Vouliagmenis Mall, αλλά και των νέων κεντρικών γραφείων του ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς, τα οποία θα φιλοξενούνται στους υψηλότερους ορόφους του κτιρίου.

Θα πρόκειται για ένα συγκρότημα συνολικής επιφάνειας 130.000 τ.μ., εκ των οποίων τα 85.000 τ.μ. θα αφορούν την εκμισθώσιμη επιφάνεια του εμπορικού κέντρου, ενώ επιπλέον 40.000 τ.μ. θα αφορούν τους χώρους γραφείων.

Το συνολικό κόστος του εν λόγω έργου υπολογίζεται ότι θα προσεγγίσει τα 400 εκατ. ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ