Η εταιρεία φωτισμού Κostis Concept Lighting ιδρύθηκε το 1967 από τον Κωστή Κονανδρέα. Είναι μία από τις μεγαλύτερες και πιο σύγχρονες ελληνικές εταιρείες παραγωγής και εμπορίας φωτιστικών, με ιδιόκτητες, πλήρως καθετοποιημένες, εγκαταστάσεις παραγωγής επί της Λ. Βουλιαγμένης 290, στον Άγιο Δημήτριο Αττικής.

Στο κτήριο στεγάζονται η παραγωγή καθώς και οι τέσσερις όροφοι της έκθεσης, στην οποία μπορεί κανείς να βρει μοντέρνα φωτιστικά, φωτιστικά led, κλασικά φωτιστικά, κρυστάλλινους πολυελαίους, φωτιστικά εξωτερικού χώρου και μεταλλικά έπιπλα.

Η κύρια δραστηριότητα της  επιχείρησης είναι η κατασκευή φωτιστικών. Τα πολλά χρόνια λειτουργίας έχουν δώσει τεράστια τεχνογνωσία, ώστε να κατασκευάζονται ποιοτικά φωτιστικά και να μπορούν να διατεθούν στις πιο ανταγωνιστικές τιμές.

Το ισχυρό brand που φωτίζει ακόμη και παλάτια στο Κατάρ

Η εταιρεία έχει παρουσιάσει με επιτυχία τον νέο της κατάλογο, μέσω του οποίου συνεργάζεται με επαγγελματίες εμπόρους, αρχιτέκτονες και κατασκευαστές. Τα φωτιστικά του καταλόγου της διακοσμούν αρκετές οικίες, ξενοδοχεία, καταστήματα και γραφεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Μια άλλη δραστηριότητα της Κostis Concept Lighting είναι οι ειδικές κατασκευές. Εκτός από τα προϊόντα του καταλόγου μπορεί να διεκπεραιώσει έργα στα οποία απαιτούνται ειδικές κατασκευές. Σε αυτήν την περίπτωση, η εταιρεία αναλαμβάνει τη διαδικασία από τη μελέτη μέχρι την τελική παράδοση.

Ειδικές κατασκευές της εταιρείας έχουν φωτίσει παλάτια και ξενοδοχεία στο Κατάρ, αλλά και πολυκαταστήματα σε όλη την Ευρώπη.

Εκτός από την ανάληψη έργων, ειδικές κατασκευές, καθώς και τροποποιήσεις προϊόντων του καταλόγου, γίνονται και για ιδιώτες πελάτες, βάσει των απαιτήσεων του χώρου τους.

Επίσης, δραστηριότητα της εταιρείας είναι και το εμπόριο φωτιστικών. Στην έκθεση προβάλλονται φωτιστικά από τους μεγαλύτερους επώνυμους οίκους του εξωτερικού, που τα ονόματά τους είναι συνδεδεμένα με το καινοτόμο design και την ποιότητα. Ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα σε μια τεράστια γκάμα ύφους και τιμής.

Ο συνδυασμός αυτών των βασικών δραστηριοτήτων της επιχείρησης έχει δημιουργήσει ένα ισχυρό brand name, το οποίο έχει συνδεθεί με αξίες όπως η ποιότητα, η καλή εξυπηρέτηση, η συνέπεια και ο επαγγελματισμός απέναντι σε οποιοδήποτε έργο ανατεθεί, είτε από επαγγελματία είτε από ιδιώτη.

Η Kostis Concept Lighting είναι μια δυναμική εταιρεία, η οποία συνεχώς εξελίσσεται και προσαρμόζεται στις απαιτήσεις των πελατών της. Έτσι, έχει μπει δυναμικά στον χώρο των φωτιστικών led, με την κατασκευή ποιοτικών και αξιόπιστων φωτιστικών τεχνολογίας led για κάθε έργο ή όποια ειδική κατασκευή ζητηθεί.

Εκτός από την κατασκευή και το εμπόριο, η εταιρεία διαθέτει μεγάλη γκάμα ανταλλακτικών για παλιά ή καινούργια φωτιστικά. Επίσης, αναλαμβάνει την επισκευή ή την αναπαλαίωση πολύφωτων και πολυελαίων, δίνοντάς τους νέα λάμψη.

Τέλος, η Κostis Concept Lighting διαθέτει μια μεγάλη συλλογή από μεταλλικά έπιπλα στην έκθεσή της, αλλά μπορεί και να κατασκευάσει οποιαδήποτε ειδική κατασκευή μεταλλικού επίπλου ζητηθεί.

Κλείνοντας…

“Α novelist wrote: ‘To unlock a society, look at its untranslatable words’. Look for untranslatable Greek words then, and maybe, just maybe, you will get to the heart, to the very essence of the Greek people. ‘Meraki’ is one such word. It means to do something with all your heart, with love, with your very soul. It means doing things with a passion. That is how our company designs and manufactures lighting fixtures since 1967.

Κostis Concept Lighting

Based in Athens, Greece.”

Περιοδικό ΧΡΗΜΑ, τευχ. Ιαν-Φεβρ 2021