Επιστροφή στην καθαρή κερδοφορία για πρώτη φορά από το 2019 -ή- μετά 11 συνεχόμενα ζημιογόνα τρίμηνα, πέτυχε η ΕΛΛΑΚΤΩΡ στο πρώτο φετινό τρίμηνο.

Mετά  από πολλά χρόνια συσσωρευμένων ζημιών, η κατασκευαστική δραστηριότητα κατέγραψε οριακή θετική λειτουργική κερδοφορία.

Πέρυσι σε επίπεδο EBITDA ο κατασκευαστικός κλάδος εμφάνισε ζημιές 9,8 εκατ. Ευρώ.

  • Αξιοσημείωτο επίσης είναι το γεγονός ότι τα 60 εκ. € (από τα 67 εκατ. ευρώ των λειτουργικών αποτελεσμάτων), πηγάζουν από τις παραχωρήσεις και τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Στα 220 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα έσοδα του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ το πρώτο τρίμηνο, καταγράφοντας άνοδο 14% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Τα συγκρίσιμα EBITDA του ομίλου ανήλθαν στα 67 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά +65% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2021.

  • Τα κέρδη προ φόρων του ομίλου ανήλθαν στα 12 εκατ. ευρώ, αυξημένα σε ετήσια βάση, σηματοδοτώντας το τρίτο συνεχόμενο κερδοφόρο τρίμηνο για τον όμιλο.
  • Τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 7 εκατ. ευρώ, σε θετικό έδαφος για πρώτη φορά από το πρώτο τρίμηνο του 2019.

Το ανεκτέλεστο υπόλοιπο ανέρχεται σε 2,6 δισ. ευρώ, έναντι 1,7 δισ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2021.

Σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα ο διευθύνων σύμβουλος της Ελλάκτωρ, Ευθύμιος Μπουλούτας ανέφερε:

  • «Το 1ο τρίμηνο του 2022, επισφραγίζει τη θετική πορεία του Ομίλου ως αυτή αποτυπώθηκε και στα ετήσια αποτελέσματα του ’21 και επαναφέρει την Ελλάκτωρ σε καθαρή κερδοφορία για πρώτη φορά από το 2019 (ή μετά από 11 ζημιογόνα τρίμηνα) επιβεβαιώνοντας τους στρατηγικούς στόχους της διοίκησης.
  • Με κέρδη μετά από φόρους 14 εκατ. ευρώ, συγκρίσιμα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) 67,3 εκατ. ευρώ και με περιθώριο λειτουργικών κερδών να διαμορφώνεται στο υψηλότερο σημείο των τελευταίων 4 ετών αγγίζοντας το 31%, ο Όμιλος αφήνει πίσω του μία μακρά διαδρομή αρνητικών αποτελεσμάτων και βρίσκεται σε τροχιά επίτευξης των στόχων μας για το 2022».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here