Καθαρά έσοδα προ εισφορών (GGR) ύψους 457,2 εκατ. ευρώ κατέγραψε ο όμιλος ΟΠΑΠ το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, μέγεθος που είναι αυξημένο κατά 162,5% λόγω της πλήρους λειτουργίας των καταστημάτων αλλά και της ισχυρής συνεισφοράς των online δραστηριοτήτων.

  • Την ίδια στιγμή, ισχυρή άνοδο καταγράφει ο όμιλος σε επίπεδο κερδοφορίας, με τα καθαρά κέρδη να δεκαπλασιάζονται σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2021.

Ειδικότερα, τα καθαρά έσοδα προ εισφορών κινήθηκαν ανοδικά δεδομένου ότι τα καταστήματα του ομίλου παρέμειναν ανοιχτά καθ’ όλη τη διάρκεια του τριμήνου, σε αντίθεση με το αντίστοιχο τρίμηνο της προηγούμενης χρονιάς, οπότε ίσχυαν περιοριστικά μέτρα εξαιτίας της πανδημίας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο όμιλος υπογραμμίζει πως η άρση των περιορισμών από την 1η Μαΐου, καθώς και η άρση της χρήσης μάσκας από σήμερα, αναμένεται να βοηθήσουν την επισκεψιμότητα στα καταστήματα.

  • Ισχυρή επίδραση στο σύνολο των GGR είχαν τα καθαρά έσοδα προ εισφορών από αριθμολαχεία, τα οποία διαμορφώθηκαν στα 170 εκατ. ευρώ έναντι 36,6 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας σε ετήσια βάση αύξηση +364,5%.

Η άνοδος αυτή οφείλεται και στην πλήρη λειτουργία των καταστημάτων.

Επίσης, τα GGR στα παιχνίδια αθλητικού στοιχηματισμού άγγιξαν τα 152,8 εκατ. ευρώ, από 82,4 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2021 (+85,6%), ενώ τα καθαρά έσοδα προ εισφορών από τα VLTs (παιγνιομηχανήματα) αυξήθηκαν σημαντικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here