Ανατροπές στα μετοχικά της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, με την πλευρά των Μπάκου-Καϋμενάκη να ανεβάζει το ποσοστό της στο 30% του μετοχικού κεφαλαίου έναντι 29,84% που ελέγχει η πλευρά της Reggeborgh Invest.
Πως έγινε το colpo grosso των εφοπλιστών;
Με την απόκτηση, μέσω της διαδικασίας της εκποίησης, ενός μειοψηφικού πακέτου που βγήκε με επισπεύδουσα την Αγροτική Τράπεζα Ελλάδος υπό εκκαθάριση (εκπροσωπούμενη από την PQH Ενιαία Ειδική Εκκαθάριση ΑΕ) 1.100.484 μετοχών της εισηγμένης.
Το πακέτο αντιστοιχούσε στο 0,30% του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΛΛΑΚΤΩΡ.
Παράλληλα στην τελική δημοπρασία μπήκαν δύο εντολές: η μία σε market τιμή με αποτέλεσμα να ενεργοποιηθεί ο Αυτόματος Μηχανισμός Ελέγχου Μεταβλητότητας με αποτέλεσμα η τιμή να εκτιναχθεί στα 1,55 ευρώ (+16,54%) από 1,36€ (+2,26%) που ήταν σε διαπραγμάτευση στις 17.00′.
Η πλευρά των εφοπλιστών υπολογίζεται, πως μάζεψε από την αγορά συνολικά 2,4 εκατ. μετοχές (αντιστοιχεί στο 0,695% του μετοχικού κεφαλαίου).
Η πλευρά των Ολλανδών  (Regeborgh) κατέχουν αυτή τη στιγμή το 29,84% της ΕΛΛΑΚΤΩΡ.
Μαζί ωστόσο με το Βελγικό fund ATLAS που κατέχει το 9,79% των μετοχών, η δύναμη πυρός των ολλανδών στη μετοχική σύνθεση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ αγγίζει το 39,64% των μετοχών της εισηγμένης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here