Οι ανακατατάξεις στο μετοχικό κεφάλαιο της Alpha Bank για τις οποίες συζητά η αγορά αναδύονται σταδιακά.
Η ανακοίνωση της μείωσης της συμμετοχής του μεγαλοεπενδυτή John Paulson στο 4,68% ήταν λίγο ως πολύ αναμενόμενη, ωστόσο “ανάβει” περισσότερο την σεναριολογία καθώς η πρότερη θέση του του Paulson & Co ήταν 7,32% που σημαίνει πως μέσω αγοράς πουλήθηκε ένα 2,64% του μετοχικού κεφαλαίου.
Ποσοστό όμως που δεν αντιστοιχεί στις συνολικές πωλήσεις που έβγαιναν συνδυαστικά με τις προσυμφωνημένες εντολές (μέχρι και το rebalancing).
Επίσης σύμφωνα με το αυξημένο ποσοστό που φέρεται να έχει η Reggeborgh στο 6,5% (από 5,2%) προκύπτει ένα 1,3% μικρό μόνο μέρος και αναντίστοιχο της μείωσης της συμμετοχής του Paulson & Co.
  •  Λίγα τινά μπορεί να συμβαίνουν, είτε εκτός από την Reggeborgh/Holterman αγοράζει και άλλος ισχυρός ξένος ή έχει ενεργοποιηθεί τρίτος-ενδιάμεσος αγοραστής ενδεχομένως για λογαριασμό των Ολλανδών.
  Πρόκειται για τακτική που είχαν εφαρμόσει στην περίπτωση του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ όταν η Atlas Invest Holding αγόραζε μετοχές της εισηγμένης φτάνοντας μέχρι το 9,8% του μετοοχικού κεφαλαίου, για να ακολουθήσει η… σύμπραξη του Martialis Quirinus van Poecke με τον Hendrickus Holterman.