Η Ελλάδα, η Ρουμανία και η Βουλγαρία θα τύχουν αυξημένων κονδυλίων από τον Προϋπολογισμό κοινοτικών πόρων για την πολιτική συνοχής κατά περίπου 10% στην επόμενη προγραμματική περίοδο 2021 – 2027.

Η Ευρωπαία Επίτροπος Κορίνα Κρέτσου, αμέσως μετά την επίσκεψή της στη χώρα μας και στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας των Περιφερειών και των Πόλεων, εξήγησε  το στίγμα της πολιτικής συνοχής τη νέα προγραμματική περίοδο.

Η Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής της ΕΕ δήλωσε στο ΑΜΠΕ πως «δουλεύουμε με τα ίδια κριτήρια, το κατά κεφαλήν ΑΕΠ, και έχουμε καταφέρει να υποβάλουμε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο τον νέο προϋπολογισμό, στον οποίο η Ελλάδα, η Ρουμανία και η Βουλγαρία έχουν αύξηση κατά 10%. Τώρα εστιάζουμε στο πόσο γρήγορα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο θα συμφωνήσουν».

Αναφερόμενη στην πρόσφατη επίσκεψή της στην Ελλάδα -στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας των Περιφερειών και των Πόλεων που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα- η επίτροπος Κρέτσου ανέδειξε τη σημασία της περιφερειακής πολιτικής της ΕΕ στη χώρα μας, λέγοντας ότι συνέβαλε περισσότερο από 80% στην υλοποίηση των δημόσιων επενδύσεων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here