Ξέσπασαν χθες βράδυ οι αγοραστές στην Wall Street και μετά το sell off της προηγούμενης εβδομάδας ήρθε η μεγαλύτερη άνοδος των τελευταίων οκτώ μηνών.

Ενθουσιώδης ταύρος  ο δείκτης S & P και με άλμα +2,15% επανήλθε πάνω από το όριο των 2.800 μονάδων. 

Αιχμή του…δόρατος τα καλά οικονομικά αποτελέσματα τρίτου τριμήνου με τους τραπεζικούς κολοσσούς Goldman Sachs και Morgan Stanley να κερδίζουν από +3% και +6% αντίστοιχα δίνοντας άλλη ώθηση στους αγοραστές.

Η ανακοίνωση αποτελεσμάτων συνεχίζεται σήμερα και μέχρι και την Παρασκευή θα βγουν μεγέθη που θα μπορούσαν να συντηρήσουν την τάση προς τις 2.840 μονάδες για τον S&P.

Θυμίζω το υψηλό (all time high) για τον δείκτη είναι στις 2.940 μονάδες επίπεδο-στόχος που θα μπορούσε να επιτευχθεί ως τελευταία επέλαση των bulls.

Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο η Wall Street, οι αγορές διεθνώς θα μπορούσε να γιορτάσουν με ένα year end rally. 

Το ότι ένα ενδεχόμενο τελευταίο- για το 2018bull’s back θα επηρέαζε και το καταταλαιπωρημένο χρηματιστήριο μας, ούτε συζήτηση.

Για να δούμε λοιπόν θα μπορούσε το χαμηλό των 610 μονάδων– την προηγούμενη Πέμπτη- να είναι σημείο τερματισμού της πτώσης και έτσι να αποφευχθεί η καταγραφή τιμών χαμηλότερων προς τις 580 μονάδες;

Για να απαντηθεί καταφατικά το ερώτημα θα πρέπει ο Γενικός Δείκτης να υπερβεί το –38,2% του πτωτικού κύματος από τις 895 έως τις 610, δηλαδή τις 720 μονάδες.

Βέβαια, τότε, θα είναι πολύ αργά καθώς θα έχει χαθεί άνοδος 76 μονάδων από τα τρέχοντα επίπεδα αλλά τότε και μόνον τότε οι long θα είναι βέβαιοι για την αλλαγή τάσης. 

Σημειώστε, πως από τις 709 μονάδες διέρχεται και ο απλός ΚΜΟ 200 εβδομάδων, περιοχή υψίστης σπουδαιότητας.

ΕΙΔΙΚΑ για την σημερινή συνεδρίαση και για όσους παίζουν σε ΣΜΕ του δείκτη θα εφιστούσα την προσοχή τους στο καθοδικό χάσμα των 1.730 μονάδων.

Για τον τραπεζικό δείκτη η υπέρβαση και κυρίως η κατοχύρωση των 547 μονάδων ήταν και παραμένει το μεγάλο ζητούμενο για να αποφευχθεί- έστω προσωρινά- ο κίνδυνος νέων χαμηλών.

Αυτά και εάν χρειαστεί θα επανέλθω στην διάρκεια της συνεδρίασης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here