Σε κορυφαίο παίκτη του ναυπηγοεπισκευαστικού κλάδου εξελίσσεται η χώρα μας, με το ενδιαφέρον των διεθνών επενδυτών να φουντώνει. Τα ανωτέρω ανέφερε ο Founder και CEO της ONEX Shipyards & Technologies Group, Πάνος Ξενοκώστας κατά τη διάρκεια του ετήσιου Ελληνικού Επενδυτικού Συνεδρίου της Capital Link

«O ναυπηγοεπισκευαστικός κλάδος στην Ελλάδα έχει μπει σε μια νέα δυναμική πορεία, κεντρίζοντας το ενδιαφέρον διεθνών επενδυτών. Αυτή η νέα πορεία προσφέρει σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες δίνοντας παράλληλα σημαντική ώθηση στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ξενοκώστας.

Και πρόσθεσε:

Πριν από λίγο καιρό ολοκληρώσαμε τη συμφωνία εξυγίανσης και αναβίωσης των ναυπηγείων της Ελευσίνας, όπου το αμερικανικό επενδυτικό ταμείο (DFC), σε πρώτη φάση, συμμετέχει με χρηματοδότηση 102 εκατομμύρια ευρώ στην ONEX Elefsis Shipyards. Η απόφαση αυτή αποτελεί ψήφος εμπιστοσύνης στο επενδυτικό μας σχέδιο, αλλά και στις προοπτικές του ναυπηγοεπισκευαστικού κλάδου στη χώρα μας, όπου μαζί με ένα συνολικό επενδυτικό πρόγραμμα που αγγίζει το μισό δισεκατομμύριο ευρώ αναμένεται να φέρουν το Ναυπηγείο Ελευσίνας στην κορυφή του κλάδου στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου. Στόχος μας, στην Ελευσίνα να αναπτυχθεί ένα βιομηχανικό και τεχνολογικό οικοσύστημα που θα προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις για την εμπορική ναυτιλία, αλλά και την Εθνική Ασφάλεια, και μέσα από αυτό ο Όμιλος ΟΝΕΧ να εξελιχθεί σε κινητήρια δύναμη της προσπάθειας για την αναγέννηση του Ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας.

Η αρχή έγινε από τα Ναυπηγεία στο Νεώριο Σύρου, εκεί αποδείξαμε περίτρανα πως η Ελλάδα μπορεί να επαναβιομηχανοποιηθεί ναυπηγικά, και να προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στην ποντοπόρο ναυτιλία. Αποδείξαμε ότι μπορεί να σταθεί αντάξια στις προσδοκίες των Ελλήνων, δημιουργώντας μια κοιτίδα δημιουργίας και ανάπτυξης, για τα εθνικά μας συμφέροντα, στην ευαίσθητη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Το σχέδιο για την εξυγίανση των Ναυπηγείων Ελευσίνας συνιστά μία ιστορική ευκαιρία για την Ελλάδα, η οποία έχει την ανάγκη την προσέλκυση σημαντικών επενδύσεων ώστε να καταφέρει να επανατοποθετηθεί με ανταγωνιστικούς όρους στην παγκόσμια αρένα, να στηρίξει τον αναπροσανατολισμό της εγχώριας οικονομίας σε υψηλής προστιθέμενης αξίας δραστηριότητες, και να δημιουργήσει νέο πλούτο για τη κοινωνία ώστε για να ισορροπήσει τις κοινωνικές αντιξοότητες που δημιουργήθηκαν ως απόρροια των τελευταίων κρίσεων (ενεργειακή, πληθωριστική, πανδημία κ.α.).

Ο Όμιλος ΟΝΕΧ Shipyards &Technologies είναι εδώ, επενδύοντας στο brand Ελλάδα, και φέρνοντας πιο κοντά τις δύο ακτές του Ατλαντικού.