Το ενδιαφέρον των επενδυτών του εξωτερικού συνεχίζουν να προσελκύουν οι ελληνικές τράπεζες με την Τράπεζα Πειραιώς να επανέρχεται στο προσκήνιο μετά τις μετοχικές ανακατατάξεις στην Alpha Bank και την αύξηση του ποσοστού του Ολλανδού Holterman της Reggeborgh πάνω από 6%.

Έτσι και στην Πειραιώς σύμφωνα με πληροφορίες μετά το εκπεφρασμένο ενδιαφέρον της ION, εμφανίστηκε να κατέχει θέση που φθάνει περίπου το 1,5%  μεγάλη αμερικανική επενδυτική εταιρία.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για την Columbia Management, θυγατρική της μεγάλης αμερικανικής εισηγμένης Ameriprice, η οποία φέρεται να έχει αγοράσει περίπου 1,74 εκατ. μετοχές της ελληνικής τράπεζας.

Η Columbia Management ανήκε στη Bank of America και εξαγοράστηκε από την Ameriprice το 2009 έναντι ενός δισ. δολαρίων. Αποτελεί το βραχίονα της εισηγμένης στο asset management.

Η μητρική Ameriprice, είναι holding τραπεζών και χρηματοπιστωτικών οίκων στις ΗΠΑ και η 31η μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας, ενώ η ΑΧΕΠΕΥ της είναι η 9η μεγαλύτερη στη Wall Street. Έχει κεφαλαιοποίηση 35 δισ. δολάρια και διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία αξίας 176 δισ. δολαρίων, με τη μεγαλύτερη θυγατρική της να είναι η ασφαλιστική RiverSource Life Insurance Company. Η Ameriprice προήλθε από την απόσχιση του βραχίονα του wealth management της American Express.