Στο παιχνίδι μπαίνει ο …μπαλαντέρ της ElinVerd. 
  Η ElinVerd γεννήθηκε 6 χρόνια πριν την λειτουργία της, αναφέρεται εισαγωγικά στο site (elinverd.gr) της θυγατρικής της εισηγμένης ΕΛΙΝΟΙΛ.
Επρόκειτο (το 1999) για ένα καινοτόμο προϊόν (μείγμα πετρελαίου κίνησης με 7% βιοντήζελ) άγνωστο- ακόμη- στην ελληνική αγορά.
    Για τον Σπύρο Καρνέζη– βασικό μέτοχο της ΕΛΙΝΟΙΛ– ήταν το ξεκίνημα της στροφής προς τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας ΑΠΕ.
 Πλέον η ElinVerd λειτουργεί μία μονάδα παραγωγής (βιοντήζελ) στην 2η ΒΙΠΕ Βόλου, με παραγωγική δυνατότητα ΜΤ/έτος.
  •   Εχει την δυνατότητα να χρησιμοποιεί αποκλειστικά απόβλητα σαν πρώτη ύλη, (τηγανέλαια, ζωικά λίπη), ενώ το τελικό προϊόν είναι απεσταγμένο βιοντήζελ, που υπερκαλύπτει τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές και έχει σημαντικά καλλίτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά από το κλασικό βιοντήζελ.
  • Επίσης έχoντας σχεδόν μηδενικό αποτύπωμα, CO2, κατατάσσεται στην κορυφή των βιοκαυσίμων όσον αφορά το περιβαλλοντικό όφελος. Η ΕΛΙΝΟΙΛ έχει ποσοστό σε εργοστάσιο βιοκαυσίμου.Θα γίνει πράσινη και θα μπορεί να το ετοιμάζει μόνη της το καύσιμο, άρα να μην έχει ανάγκη τα ΕΛΠΕ απ’ όπου τώρα το προμηθεύεται.Στα 42,4 εκατ. € η αποτίμηση, από τα deep value χαρτιά των under 50 millions.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here