Ανοίγει αύριο το βιβλίο προσφορών για την έκδοση ομολόγου μειωμένης εξασφάλισης (Tier II) από την Alpha Bank, που δρομολογεί την έξοδο στις αγορές για την άντληση κεφαλαίων περίπου 500 εκατ. ευρώ.

Η διοίκηση της τράπεζας ξεκίνησε roadshow για την έκδοση που έρχεται μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής Galaxy, η οποία βρήκε θερμή υποδοχή από την επενδυτική κοινότητα.

Η προσφυγή στις αγορές επιχειρείται στο πλαίσιο της υποχρέωσης διεύρυνσης της σύνθεσης των κεφαλαίων της με τίτλους δεύτερης διαβάθμισης (Minimum Required Eligible Liabilities – MREL), που επιβάλλουν οι εποπτικές αρχές, αλλά και της στρατηγικής της διοίκησης για διατήρηση της υψηλής κεφαλαιακής επάρκειας, που θα της επιτρέψει να προχωρήσει στον σχεδιασμό της για περαιτέρω μείωση των κόκκινων δανείων.

Η διοίκηση της Alpha Bank  υπό το Βασίλη Ψάλτη, επιδιώκει να αξιοποιήσει το θετικό κλίμα που υπάρχει στις αγορές μετά και την υπογραφή της συμφωνίας με την Davidson Kempner για την εξαγορά της εταιρείας διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων Cepal στο πλαίσιο της τιτλοποίησης του χαρτοφυλακίου Galaxy, αξίας 1,8 δισ. ευρώ, που αποτέλεσε τη δεύτερη μεγαλύτερη συναλλαγή στον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο. Το θετικό κλίμα αποτυπώνεται και στη μετοχή της τράπεζας, η οποία χθες σημείωσε άνοδο +4,82% (+7,08% από την αρχή της εβδομάδας) κλείνοντας στο 0,926 ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here