Δικαστής στον Καναδά διέταξε την ελευθέρωση της οικονομικής διευθύντριας της Huawei, Μενγκ Ουάνγκζου, με εγγύηση 10 εκατομμυρίων δολαρίων Καναδά, προκαλώντας χειροκροτήματα και έντονες επιδοκιμασίες στο δικαστήριο του Βανκούβερ.

Η δικαστής  επίσης διέταξε, ότι η Μενγκ θα πρέπει να φοράει βραχιολάκι στον αστράγαλο, να βρίσκεται υπό την επίβλεψη μιας ιδιωτικής εταιρείας security και να παραδώσει τα δύο της διαβατήρια.

Ο δικαστής ανακοίνωσε στο ανώτατο δικαστήριο της Βρετανικής Κολούμπια την Τρίτη το απόγευμα ότι η εγγύηση θα τεθεί στα 10 εκατομμύρια δολάρια Καναδά και σε κατάθεση μετρητών ύψους 7 εκατομμυρίων για την Μενγκ και τον σύζυγό της Liu Xiazong, καθώς και 3 εκατομμύρια εγγύηση από φίλους ως ασφαλιστική δικλείδα.

Ο δικηγόρος, εκπροσωπώντας τον γενικό εισαγγελέα του Καναδά εκ μέρους των ΗΠΑ, εξέφρασε την έντονη διαφωνία του σχετικά με την απελευθέρωση της Μενγκ, ισχυριζόμενος, ότι η τελευταία έχει άπειρους πόρους στην διάθεσή της, γεγονός που καθιστούσε πιθανή δραπέτευσή της μεγάλο ρίσκο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here