Αμετάβλητα διατήρησε τα επιτόκια της η κεντρική τράπεζα της Ελβετίας (Swiss National Bank – SNB), επισημαίνοντας ότι διατηρεί την επεκτατική κατεύθυνση της νομισματικής πολιτικής προκειμένου να διασφαλιστεί η σταθερότητα των τιμών και να υποστηριχθεί η οικονομική δραστηριότητα.

Ειδικότερα, η SNB διατήρησε αμετάβλητο στο –0,75% το επιτόκιο στα υπόλοιπα των λογαριασμών όψεως, καθώς και το εύρος στόχου για το Libor τριών μηνών μεταξύ –1,25% και –0,25%.

Η κεντρική τράπεζα επανέλαβε παράλληλα ότι θα συνεχίσει να παρεμβαίνει στις αγορές συναλλάγματος όταν κρίνει πώς είναι αναγκαίο.

Στην ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα η SNB σημειώνει ότι η αξία του ελβετικού φράγκου παραμένει «ιδιαίτερα υψηλή» και η «κατάσταση στις αγορές συναλλάγματος παραμένει εύθραυστη».

«Το αρνητικό επιτόκιο και η ετοιμότητα της SNB να παρέμβει στις αγορές όταν κρίνεται αναγκαίο παραμένουν ουσιώδης σημασίας. Αυτά τα μέτρα κρατούν χαμηλά την ελκυστικότητα των επενδύσεων σε ελβετικό φράγκο και μειώνουν τις ανοδικές πιέσεις στο νόμισμα», αναφέρει η τράπεζα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here