Στενεύουν τα περιθώρια για την Ελλάδα για επιστροφή της σε δανεισμό από τις αγορές σε περίπτωση που το σενάριο των πρόωρων εκλογών επαληθευτεί.

Το παραπάνω προκύπτει από την εκτίμηση της Morgan Stanley, ύστερα από τη πτώση του Γ.Δ στο χρηματιστήριο  στη σημερινή συνεδρίαση, ο οποίος κατέγραφε απώλειες άνω του 1,7% λίγα λεπτά μετά τις 12:00.

Η επενδυτική τράπεζα “βλέπει” αυξημένο κίνδυνο και έντονη μεταβλητότητα καθώς και πισωγύρισμα των μεταρρυθμίσεων στο ενδεχόμενο της διεξαγωγής πρόωρων εκλογών.

Τι θα συμβεί σε περίπτωση πρόωρων εκλογών

Η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες είναι πιθανό να αξιολογηθεί ως νέος παράγοντας κινδύνου στις αγορές, σημειώνει η Morgan Stanley, προσθέτοντας ότι δεν συντρέχει ωστόσο κίνδυνος η εκλογική διαδικασία να ενισχύει «μη συμβατικές» δυνάμεις –όπως, τουλάχιστον, υποδηλώνουν οι δημοσκοπήσεις.

«Δεδομένου του βασικού προβληματισμού για τη βιωσιμότητα του χρέους και τον υψηλό όγκο των μη εξυπηρετούμενων δανείων, η απαρέγκλιτη δημοσιονομική σύνεση και η τήρηση της μεταρρυθμιστικής ατζέντας είναι ζωτικής σημασίας για την Ελλάδα», αναφέρει ο επενδυτικός κολοσσός. Η οικονομία έχει δείξει σημάδια δειλής ανάκαμψης αλλά αυτό που είναι πιο σημαντικό σήμερα για τους επενδυτές είναι η τάση αυτή να αποδειχθεί βιώσιμη, καταλήγει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here