Η Aon plc (NYSE: AON), μια κορυφαία εταιρεία επαγγελματικών υπηρεσιών, και η Mergermarket, πάροχος πληροφοριών, δεδομένων και ανάλυσης για συγχωνεύσεις και εξαγορές σε παγκόσμιο επίπεδο, κυκλοφόρησαν την πρόσφατη έκθεση του M&A Risk in Review.

Η έκθεση υποδηλώνει ότι η  αναζωπύρωση της δραστηριότητας συγχωνεύσεων και εξαγορών κατά το προηγούμενο έτος μπορεί να διατηρηθεί κάπως, αν και ίσως όχι στα επίπεδα ρεκόρ του 2021, με τα εμπλεκόμενα μέρη να προσβλέπουν σε μελλοντικές συναλλαγές καθώς αναζητούν ευκαιρίες για ανάκαμψη και επιδιώκουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό.

«Ακόμη και μετά την πρόσφατη έντονη περίοδο ρεκόρ δραστηριότητας συγχωνεύσεων και εξαγορών, τα εμπλεκόμενα μέρη αντιμετωπίζουν σοβαρούς κινδύνους και νέες μορφές αστάθειας, συμπεριλαμβανομένης της γεωπολιτικής αβεβαιότητας που οδηγεί στον πληθωρισμό και τις αυξήσεις των επιτοκίων, την επιτάχυνση της ψηφιακής οικονομίας, ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο φορολογικό τοπίο, εξελιγμένες απειλές στον κυβερνοχώρο, αυξημένο έλεγχο στα προγράμματα στρατηγικής τους στη βιώσιμη ανάπτυξη και την εταιρική διακυβέρνηση (ESG) και μια νέα διαμορφωμένη αγορά ταλέντων όπου ασκεί πίεση για προγράμματα Διαφορετικότητας, Ισότητας & Συμπερίληψης (DE&I) των εργαζομένων», δήλωσε ο Alistair Lester, global co-CEO M&A and Transaction Solutions στην Aon.

Συνεχίζοντας ο Gary Blitz, global co-CEO M&A and Transaction Solutions στην Aon, πρόσθεσε: «Στο σημερινό περιβάλλον, είναι σημαντικό για τα εμπλεκόμενα μέρη να έχουν μία ευρεία άποψη για την πιθανή μείωση των κινδύνων στη λήψη καλύτερων αποφάσεων σε θέματα που αφορούν χρηματοοικονομικούς, φορολογικούς, νομικούς και άλλους κινδύνους. Οι εμπλεκόμενοι ενθαρρύνονται να εντοπίζουν ευκαιρίες καθ’ όλη τη διάρκεια της συμφωνίας, ώστε να εξασφαλίσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία και να βελτιώσουν τις αποδόσεις τους. Επίσης είναι σημαντικό να εξετάσουν πώς οι διαθέσιμες ασφαλιστικές λύσεις μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση των συναλλαγών και να απομακρύνουν ορισμένα απρόοπτα από το τραπέζι για αγοραστές και πωλητές».

Η έκθεση M&A Risk in Review διερευνά λεπτομερώς τις δυναμικές που αναπτύσσονται, αναφέροντας τις προσδοκίες των επενδυτών για συγχωνεύσεις και εξαγορές κατά τους επόμενους 12 μήνες σε κλάδους που ξεχωρίζουν, τους βασικούς κινδύνους που βλέπουν και τον καλύτερο τρόπο μετριασμού τους.

Πρόσθετα ευρήματα από την έκθεση περιλαμβάνουν:

• Το 70% των ερωτηθέντων αναφέρουν την Τεχνολογία, Media & Τηλεπικοινωνίες (TMT) ως τον πιο παραγωγικό τομέα όσον αφορά τις αναμενόμενες συναλλαγές τους επόμενους 12 μήνες.

• Οι περισσότεροι ερωτηθέντες (54%) προσδιορίζουν την Ασία-Ειρηνικό (πλην Ιαπωνίας) ως την πιο ελκυστική περιοχή για συγχωνεύσεις και εξαγορές τους επόμενους 12 μήνες.

• Η συντριπτική πλειονότητα των ερωτηθέντων (90%) προβλέπει αύξηση του ελέγχου των συμφωνιών για τις επιπτώσεις του ESG τα επόμενα τρία χρόνια και σχεδόν οι μισοί (48%) πιστεύουν ότι η αύξηση θα είναι σημαντική.

Η πλήρης έκθεση είναι διαθέσιμη εδώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here