Εξελίξεις πριν από τα Χριστούγεννα για την Νέα Τούμπα προανήγγειλε ο αρχιτέκτων- πολιτικός μηχανικός του έργου, Τάκης Δούμας, δηλώνοντας αισιόδοξος για το χρονοδιάγραμμα, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Metropolis 95.5. Όπως είπε χαρακτηριστικά «Επιταχύνεται το συγκεκριμένο θέμα. Θα φέρει αποτελέσματα η επιτάχυνση πριν από τα Χριστούγεννα για τη Νέα Τούμπα. Για το Καυτανζόγλειο δεν ξέρω. Υπήρχαν λίγες αγκυλώσεις για το συγκεκριμένο πρότζεκτ. Όλοι ήταν ένθερμοι υποστηρικτές του πρότζεκτ».

Το πρότζεκτ τέθηκε επί τάπητος στην εβδομαδιαία σύσκεψη εργασίας που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Ιβάν Σαββίδη και όσων εμπλέκονται στην υλοποίησή του.

Στην σύσκεψη, σύμφωνα με την ΠΑΕ -ΠΑΟΚ αναλύθηκαν τα αποτελέσματα μιας ακόμη εποικοδομητικής συνάντησης με τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα και τα όσα σημειώθηκαν στη συζήτηση με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα, σύμφωνα με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Η απόφαση της ΠΑΕ είναι οριστική ώστε να χρησιμοποιήσει ως έδρα της Β’ ομάδας την έδρα του Μακεδονικού, στην οποία μέρος του μισθώματος θα συμψηφιστεί με τα αναγκαία έργα υποδομής, λαμβάνοντας υπόψιν τις απαιτήσεις για την ασφαλή διεξαγωγή της καθημερινότητας της ομάδας. Ο Ιβάν Σαββίδης ευχαρίστησε τη διοίκηση του Μακεδονικού για την άμεση επίλυση του ζητήματος.

Στον αντίποδα, αυτή η εξέλιξη στέρησε μια μεγάλη ευκαιρία από το Καυτανζόγλειο εν αναμονή μιας υπουργικής απόφασης, να δεχθεί χρηματοδότηση από ιδιώτη επενδυτή για έργα άνω των 2 εκατομμυρίων ευρώ, που θα σταματούσαν την πορεία διάλυσης των υποδομών του Σταδίου επ’ ωφελεία της πόλης και των αθλητών της Θεσσαλονίκης. Επίσης θα εξασφάλιζε της απαιτήσεις  της FIFA-UEFA για αθλητικές εγκαταστάσεις τέτοιου επιπέδου.

Ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ ζήτησε από τους συνεργάτες του να διακόψουν  συζητήσεις με «πολιτικό χαρακτήρα» που δεν προσφέρουν κάτι στην υλοποίηση του νέου γηπέδου.

Επίσης ο κ. Σαββίδης ξεκαθάρισε πως θα υπάρχει μηδενική ανοχή και θα διακόπτεται άμεσα κάθε συνεργασία με όποιον επιδεικνύει προσβλητική συμπεριφορά απέναντι στον σύλλογο.

Τέλος, έγινε ενημέρωση πως οι εκπρόσωποι του ομίλου πραγματοποίησαν συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, στην οποία συζητήθηκε η τρέχουσα κατάσταση των πραγμάτων και λήφθηκε η απόφαση από δω και πέρα ο συντονισμός να γίνεται απευθείας από το Μέγαρο Μαξίμου, με στόχο την ελαχιστοποίηση της γραφειοκρατίας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here