της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Εταιρείες γενικών ασφαλίσεων –κατά κύριο λόγο από την Ευρώπη- που απευθύνονται στη λιανική αγορά έχουν μπει στο «μικροσκόπιο» της Allianz καθώς εξετάζει πιθανούς στόχους εξαγοράς. Αυτό δήλωσε σε συνέντευξή του στους Financial Times ο οικονομικός διευθυντής του γερμανικού ασφαλιστικού ομίλου, Giulio Terzariol, υπογραμμίζοντας ότι «οι ασφαλίσεις περιουσίας και ατυχημάτων που απευθύνονται σε ιδιώτες είναι κλάδος πολύ σταθερός που τείνει να είναι και περισσότερο κερδοφόρος».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το σενάριο μιας τέτοιας εξαγοράς στις ΗΠΑ συγκεντρώνει μικρές πιθανότητες, ενώ περιορισμένο είναι το ενδιαφέρον της Allianz και για εξαγορές στον κλάδο ζωής, ειδικά στην Ευρώπη.

Όσον αφορά στο κλάδο διαχείρισης ενεργητικού, η Allianz ενδιαφέρεται για deals που θα της προσέθεταν κάτι που δεν διαθέτει ήδη, με τον κ. Terzariol να υπονοεί εμμέσως πλην σαφώς ότι η εταιρεία είναι ανοιχτή στην εξαγορά asset managers με χαρτοφυλάκια, όπου οι μετοχές και τα ομόλογα από χώρες της Ασίας έχουν αυξημένο ειδικό βάρος. «Περίπου το 50% του ενεργητικού μας είναι στην ΗΠΑ, το 35% προέρχεται από την Ευρώπη και το υπόλοιπο από την Ασία. Θα ήταν καλό αν είχαμε αυξημένη έκθεση στην Ασία», είπε.

Τα σχόλια του κ. Terzariol έρχονται σε συνέχεια δημοσιευμάτων του Τύπου που φέρουν την Allianz να ετοιμάζει προσφορά για την εταιρεία διαχείρισης ενεργητικού DWS, η οποία ανήκει κατά 78% στην Deutsche Bank. Σύμφωνα ωστόσο με τους FT, «δεν υφίστανται συνομιλίες μεταξύ Allianz και DWS στην παρούσα φάση».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here