Με γνώμονα τα αποτελέσματα κινούνται σήμερα οι χρηματιστηριακές προσδοκίες για δύο ενδιαφέρουσες εισηγμένες εταιρείες. Αύριο Τρίτη, ΚΡΙ-ΚΡΙ και Epsilon Net ανακοινώνουν τα οικονομικά αποτελέσματα 6μηνου (oυσιαστικά του δεύτερου 3μηνου) με τις δύο εισηγμένες να έχουν κερδίσει τις εντυπώσεις, μακροπρόθεσμα η πρώτη, μεσοπρόθεσμα η δεύτερη.
   Από τις σταθερές επιλογές των περισσότερων χρηματιστηριακών αναλυτών, η γαλακτοβιομηχανία της οικογένειας Τσινάβου έχει φτάσει να αποτιμάται σήμερα στα 200 εκατ. ευρώ (στα 120 εκατ. € όταν πρωτοαναφέρθηκε στους…Ψιθύρους του “Β”) διαγράφοντας μία αξιόλογη πορεία αύξησης οικονομικών αποτελεσμάτων, εξαγωγών, νέων προϊοντικών κωδικών, διεύρυνσης μεριδίων στην εγχώριο αγορά.
     Στο πρώτο 3μηνο η ΚΡΙ-ΚΡΙ κατέγραψε κύκλο εργασιών 27,45 εκατ.€  (αύξηση +25,6% σε σχέση με το αντίστοιχο του 2019), λειτουργικά κέρδη (EBITDA) 4,48 εκατ.€ καθαρά κέρδη 2,66 εκατ. Ευρώ.
  Στα 12,2 εκατ. η αξία των εξαγωγών γιαουρτιού, αποτελώντας το 50% της δραστηριότητας γαλακτοκιμικών.
    Για την Epsilon Net, εταιρεία εφαρμογών λογισμικού, η αναβάθμιση επήλθε με την μετάταξη της στην Κύρια από την Εναλλακτική Αγορά. Η υπέρ κάλυψη της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου , η είσοδος της στην Κύρια Αγορά, με διεύρυνση του free float και του volatility, συνέτεινε τα μέγιστα στην επενδυτική αναγνωρισιμότητα της.
    Αρχές Σεπτεμβρίου η διοίκηση της Epsilon Net ανακοίνωσε πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών, ενώ στο μέτωπο της Singular Logic, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, η Marfin Investment Group MIG προχωρά στην πρόταση/προσφορά που είχε υποβάλλει το δεύτερο χαμηλότερο τίμημα (μετά από αυτήν της Nexum Holdings, που έχει τεθεί-ήδη- στο αρχείο).
  •    Πρόκειται για την σύμπραξη τριών εισηγμένων στο ΧΑ, που αποτελείται από τις Space Hellas, την Entersoft και την Epsilon Net. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here