Τα δύο μεγάλα, γενναιόδωρα και φιλόδοξα προγράμματα εθελουσίας αποχώρησης, συνταξιοδότησης ή απομάκρυνσης που έχουν δρομολογηθεί από την Εθνική και την Eurobank θα αλλάξουν θεαματικά το σκηνικό της απασχόλησης στον τραπεζικό κλάδο της χώρας. Δεν είναι όμως οι μόνες τράπεζες στην Ελλάδα που προσπαθούν να μειώσουν με κάθε τρόπο το μισθολογικό τους κόστος.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, τα επίσημα στοιχεία των ισολογισμών έδειχναν ότι οι τράπεζες της χώρας απασχολούσαν 36.727 υπαλλήλους. Πριν το ξέσπασμα της κρίσης, πριν από 12 χρόνια, το 2008, ο αριθμός των τραπεζοϋπαλλήλων στην Ελλάδα ξεπερνούσε τις 66.000.

Eurobank και η Εθνική Τράπεζα, έχουν ήδη ανακοινώσει συγκεκριμένα κίνητρα αποχώρησης με στόχο περισσότεροι από 3.000 υπάλληλοι τους, να επιλέξουν φέτος την οδό της εθελούσιας εξόδου.

Το πρόγραμμα της Eurobank ξεκίνησε ήδη από την περασμένη εβδομάδα και θα ολοκληρωθεί στις 2 Οκτωβρίου. Η διοίκηση της ΕΘΝΙΚΗΣ θα ανακοινώσει επισήμως την έναρξη του δικού της προγράμματος εθελούσιας αποχώρησης, μέσα στον Οκτώβριο.

Η Alpha Bank έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για την απόσχιση της  Διεύθυνσης Καθυστερήσεων και τη μεταφορά της στην εταιρεία διαχείρισης κόκκινων δανείων, τη Cepal, που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τον Δεκέμβριο. Στη συνέχεια η Cepal θα πουληθεί στον στρατηγικό επενδυτή (σύμφωνα με πληροφορίες στους Αμερικανούς της Pimco ή σε Ιταλούς διαχειριστές).

Η Εθνική Τράπεζα προσπαθεί να ολοκληρώσει μέχρι τα τέλη του χρόνου, την συμφωνία για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής.

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ