Αν θυμάμαι καλά, τον καιρό που ήμουν και Κυβερνητική Εκπρόσωπος, πριν από τις εκλογές του 2015, ο ΣΥΡΙΖΑ υποσχόταν στο λαό, του οποίου τώρα για άλλη μια φορά προσπαθεί, να «γαργαλήσει» τα αντανακλαστικά, ότι θα θέσει τις τράπεζες ολόκληρες υπό δημόσιο έλεγχο, οπότε τότε δεν θα είχατε πρόβλημα, κύριοι συνάδελφοι, θα μπορούσατε να το κάνετε.

Αντ’ αυτού  φροντίσατε με την πολιτική σας, να χάσουν οι τράπεζες 40 δις από τις καταθέσεις, καταλήξατε, να κλείσετε ουσιαστικά τις τράπεζες επιβάλλοντας capital control,  φέρατε άλλη μια αχρείαστη ανακεφαλαιοποίηση με το τρίτο μνημόνιο και παραδώσατε όλα τα δάνεια του λαού, όχι μόνο τα μη εξυπηρετούμενα, αλλά και τα εξυπηρετούμενα «τα πράσινα δάνεια» στα ξένα funds, δηλαδή στα «κοράκια της καταστροφής», όπως λέγατε.

Και τώρα αφού όλα τα δάνεια του λαού είναι στα ξένα funds και δεν έχουν και καμία σχέση οι τράπεζες «σας πήρε ο πόνος»  και προσπαθείτε κάτι να πείτε γύρω από το θέμα της «απιστίας».

Ακούστε, κύριοι συνάδελφοι, και το ξέρετε πάρα πολύ καλά.

Εξεταστική για τα δάνεια των Μέσων Ενημέρωσης και τα Κόμματα έγινε σε αυτό το Κοινοβούλιο.

Έγινε τον Απρίλιο του 2016, δεν κατέληξε πουθενά, αντίθετα στο πόρισμα που εκδόθηκε τον Ιανουάριο του 2017 και συζητήθηκε στην Ολομέλεια στις 2 Φεβρουαρίου του 2017, είπατε όλοι μαζί  και ο ΣΥΡΙΖΑ με το δικό του πόρισμα – τη δική του πορισματική έκθεση, ότι δεν βρέθηκαν στοιχεία για πολιτικούς, στείλετε πίσω την υπόθεση στη Δικαιοσύνη και από τότε, τι ακριβώς γίνεται;

  • Ταλαιπωρούνται, -δεν ξέρω εάν είναι εκατό αυτό που είπατε- συνταξιούχοι, ηλικιωμένοι, υπάλληλοι τραπεζών, τίποτε δεν βγαίνει.
  • Από το 2015 πηγαίνουν στους ανακριτές δύο φορές το μήνα τουλάχιστον, έχουν λάβει 20 κλήσεις μόνο τα τελευταία δύο χρόνια.
  • Τον Απρίλιο του 2019 είχαν 6 κλήσεις, κατέθεσαν τρία υπομνήματα σε μια περίπτωση -σας λέω- που αναφέρθηκαν αυτά, φτάσετε τη μεγάλη Δευτέρα, να υπάρχουν κλήσεις από τρία ανακριτικά γραφεία και σε άλλα δύο, δηλαδή, πέντε, κατάθεση υπομνημάτων.

Είναι αυτό απονομή Δικαιοσύνης κυρίες και κύριοι συνάδελφοι;

Από το 2015 να μη βρίσκει κανείς τίποτε. Πότε θα τελειώσει, λοιπόν, αυτή η υπόθεση η φοβερή και τρομερή που από το 2015 -επί πέντε χρόνια- δεν βρίσκει κανείς τίποτε, όταν οι μισοί από αυτούς θα έχουν πάει στον άλλο κόσμο λόγω βαθέως γήρατος και οι άλλοι μισοί από τις ασθένειες, τις βλάβες που έχουν προκληθεί, γιατί;

Εάν υπάρχει ζήτημα, γιατί δεν βρέθηκε από το 2015, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, και φοβάστε τώρα μήπως κάτι πάει στο αρχείο, που ήδη έχουμε στα χαρτιά μας, σήμερα απόφαση για όλα αυτά τα οποία εντάξατε στην προπαγάνδα σας, για να πείτε ότι πολεμάτε το παλιό και ότι εσείς είστε καινούργιοι και ότι τελικά το μόνο, που σας ενδιαφέρει, είναι η κάθαρση.

  • Όσοι ήρθαν ενώπιον σας, σας είπαν ότι ακολουθήθηκαν όλοι οι πιστοληπτικοί κανονισμοί, σας είπαν ότι από όλα τα δάνεια που έδωσαν οι τράπεζες μόνο το 1% αφορούσε τα Μέσα Ενημέρωσης.

Χθες, μετά από δική σας απόφαση, λάβατε την απάντηση, όπου δεκατρείς από τις είκοσι πέντε φοβερές και τρομερές υποθέσεις που θα ερευνούσατε πήγαν στο αρχείο του, οι μισές από τις υπόλοιπες κατά ένα μέρος στο αρχείο και κάποιες συνεχίζονται. Αυτό δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά, χωρίς να κάνετε όλη αυτή την προπαγάνδα;

  • Από την υπόθεση της Εξεταστικής προέκυψε ότι το μόνο κόμμα που έλαβε δάνειο μετά το 2012 με εγγύηση την κρατική χρηματοδότηση ήταν ο ίδιος ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α..

Πήρατε δάνειο από την Εθνική με εκχώρηση της χρηματοδότησης σας έως το 2020 και επίσης, σας θυμίζω ότι η δική μας «επάρατος» με το νόμο 4304/2014 απαγόρευσε εκχώρηση κρατικής χρηματοδότησης για περισσότερο από ένα χρόνο και τότε αυτό δεν το είχατε ψηφίσει και έρχεστε τώρα, μετά από Εξεταστικές, από καταθέσεις, από ανακρίσεις, από πέντε χρόνια να πάτε και να φέρνετε όλο τον κόσμο, χωρίς να βρίσκετε ποτέ τίποτε, ούτε για πολιτικούς, ούτε για τραπεζικούς και η ατυχία σας ήταν χθες που δόθηκε η απάντηση που λέει ότι από όλη αυτή τη φασαρία που κάνατε, το μόνο που έχει απομείνει είναι να πάνε όλα στο αρχείο.

Δεν είναι Δικαιοσύνη αυτό που προτείνετε, αυτό που προτείνετε είναι Εκδίκηση. Διότι, αν κάποιοι ευθύνονταν, αυτοί σίγουρα δεν βρίσκονται μέσα σε αυτούς που κυνηγάτε και θέλετε να χρησιμοποιείτε τέτοιες υποθέσεις για να στήνετε σκευωρίες. Μόνο που στην περίπτωση αυτή χρησιμοποιείτε κανονικούς ανθρώπους και πάτε να ρωτήσετε τι ακριβώς γίνεται.

  • Εκτός εάν θέλετε να έχετε μια υπηρεσία δικαστικών που πρέπει και αυτοί να έχουν κάτι να κάνουν και δικηγορικά γραφεία, τα οποία, δουλεύουν, άπειρα λεφτά φεύγουν, ανακρίσεις, αιμορραγίες και δεν καταλήγετε πουθενά.

Αυτή είναι η ουσία του ζητήματος και αφήστε τώρα και το λέω και για τον κ. Καστανίδη αυτό, προφανώς, δεν έχει μελετήσει σε βάθος για τι υπόθεση μιλάμε.

Από την ώρα που κάνατε Εξεταστική και η εξεταστική κατέληξε εκεί που κατέληξε, θα νομοθετήσει το κράτος, διότι, δεν μπορείτε επί πέντε χρόνια η δικαιοσύνη να μη βρίσκει ποτέ τίποτα. Αυτό δεν είναι δικαιοσύνη, είναι ομηρία των ανθρώπων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here