Σχολιάζοντας δημοσιεύματα αναφορικά με τη συμμετοχή του Silchester International Investors στο μετοχικό κεφάλαιο της ΔΕΗ, η διοίκηση της Επιχείρησης διευκρινίζει πως το συνολικό ποσοστό των 5 αμοιβαίων κεφαλαίων, που διαχειρίζεται το fund του Stephen Butt παραμένει πάνω από το 10% των μετοχών της.
Απλά, ένα από τα 5 προχώρησε σε μικρή μείωση της θέσης του, σε τιμές πάνω από τα 3 ευρώ, καθότι η μέση τιμή κτήσης της συγκεκριμένης συμμετοχής έχει γίνει από τα χαμηλά των 1,80-1,95 ευρώ, στο διάστημα Ιουνίου-Ιουλίου.
     Η μετοχή της ΔΕΗ άντεξε και στην χθεσινή πτωτική συνεδρίαση, καθώς ενισχύθηκε λίγο (+0,52%) στα 3,068 ευρώ, με τον τζίρο για ακόμη μία συνεδρίαση σε επίπεδα μεγαλύτερα του ενός εκατομμυρίου, συγκεκριμένα με 1,178 εκατ. ευρώ.
      Θετικό πρόσημο με την…χορηγεία και του Standard & Poor’s, με τον οίκο αξιολόγησης να αναβαθμίζει κατά μία κλίμακα, σε Β- το outlook της εταιρείας.
     Nα συνεκτιμηθεί, ότι τα κάθε λογής ξένα funds που παίρνουν θέσεις εν όψει της εκ βάθρων αναδιάρθρωσης του πολύπαθου ομίλου υπολογίζεται, πως ελέγχουν ποσοστό μεγαλύτερο του 30%, με τους Έλληνες θεσμικούς να πωλούν και τους ξένους να αγοράζουν μεθοδικά.  

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here