Ήταν οι ανησυχίες για τον κίνδυνο, που δημιουργεί το στασιμοπληθωριστικό περιβάλλον στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, που πυροδότησε sell off στις μετοχές της Deutsche Bank και Commerzbank την Πέμπτη.
Deutsche Bank και Commerzbank
  •    Το  -12% στη μετοχή της μεγαλύτερης τράπεζας της Γερμανίας δεν ήταν…κεραυνός εν αιθρία, καθώς στο χαρτοφυλάκιο της περιλαμβάνονται πολλά εταιρικά ομόλογα-που υπό το βάρος υψηλότερων/ακριβότερων επιτοκίων/κόστους χρήματος– ενδέχεται να έχουν πρόβλημα εμπρόθεσμης εξυπηρέτησης (και πληρωμής των μεριδιούχων).
O Γερμανός Υπουργός Οικονομικών Christian Lindner
Τα οικονομικά στοιχεία παραπέμπουν σε επιβράδυνση της οικονομίας, ο IfO προειδοποιεί εδώ και καιρό- πολύ πριν την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία- και τελευταία ο υπ.Οικ. Κρίστιαν Βόλφγκανγκ Λίντνερ προετοιμάζει ( ; ) την κοινή γνώμη της Γερμανίας για 3-4 ίσως και 5 δύσκολα, πολύ δύσκολα χρόνια.
O αντιπρόεδρος της ΕΚΤ Luis de Guindos
Επιπλέον, ήταν μόλις την Παρασκευή που ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, Λουϊς ντε Γκιντός δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο/κίνδυνο αρνητικού ρυθμού ανάπτυξης το 2023.
Κοινή εκτίμηση, πως σε περιβάλλον υψηλότερων/ακριβότερων επιτοκίων δανεισμού οι εταιρείες της ευρωζώνης θα έχουν δύσκολο έργο στο να διαπραγματευτούν χαμηλότερα κόστη το επόμενο διάστημα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ