Δημήτρης Μαλλάς

Μία από τις 100 καλύτερες πόλεις παγκοσμίως για να βρει κανείς θέση εργασίας είναι η Αθήνα, σύμφωνα τουλάχιστον με τα στοιχεία σχετικής έρευνας γαλλικής εταιρείας, έστω και αν η πρωτεύουσα της Ελλάδας βρίσκεται στην τελευταία θέση της συγκεκριμένης λίστας.

Συγκεκριμένα, στην έρευνα της εταιρείας Movinga, η Αθήνα πήρε -με άριστα το 10- 3,794 βαθμούς με τη Βοστώνη να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με 6,822 βαθμούς. Η Αθήνα συγκεντρώνει σχετικά καλή βαθμολογία σε τομείς όπως είναι το επίπεδο ζωής και οι ευκαιρίες για τις γυναίκες αλλά οι επιδόσεις της κινούνται σε σχετικά χαμηλά επίπεδα όσον αφορά την οικονομική δύναμη (economic strength) και τις ευκαιρίες για τους νέους.

Η έρευνα της Movinga επικεντρώθηκε σε τομείς όπως είναι η οικονομική δύναμη τόσο για startups όσο και για υπάρχουσες επιχειρήσεις, το επίπεδο ζωής, το διαθέσιμο εισόδημα και το επίπεδο της υγιεινομικής περίθαλψης, όπως επίσης και κατά πόσον στο εργατικό δυναμικό περιλαμβάνονται γυναίκες, νέοι και επαναπατρισθέντες.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι πως στην κορυφαία δεκάδα της λίστας υπάρχουν αρκετές «απουσίες» για πόλεις που κατά καιρούς έχουν χαρακτηρισθεί ως τοπ προορισμοί όπως είναι το Σαν Φρανσίσκο, η Νέα Υόρκη, το Παρίσι, η Βαρκελώνη και το Χονγκ Κονγκ.

Τη μεγαλύτερη βαθμολογία συγκέντρωσε η Βοστώνη, ενώ στη δεύτερη θέση βρέθηκε το Μόναχο και στην τρίτη το Κάλγκαρι (Καναδάς). Αμβούργο και Στουτγκάρδη ακολουθούν, ενώ στη δεύτερη πεντάδα συναντάμε το Λονδίνο, τη Σιγκαπούρη, το Όσλο, τη Φραγκφούρτη και το Εδιμβούργο.

Πάντως, ενώ στη δεκάδα με τις καλύτερες πόλεις για να βρει κανείς θέσεις εργασίας η Ευρώπη κυριαρχεί, η κατάσταση είναι διαφορετική στη λίστα με τις πόλεις που είναι καλύτερους για τους νέους που αναζητούν δουλειά. Στη συγκεκριμένη λίστα, προηγείται το Ντουμπάι με μία εντυπωσιακή βαθμολογία της τάξεως των 9,66 βαθμών και ακολουθούν η Σιγκαπούρη, το Μόναχο, η Πράγα και το Άμστερνταμ. Τη δεκάδα συμπληρώνουν το Χονγκ Κονγκ, το Τόκιο, το Σίδνεϊ, το Βανκούβερ και το Βερολίνο.

 

Εγγραφείτε δωρεάν στο καθημερινό newsletter του banks.com.gr

Δέχομαι να αποθηκευθεί το e-mail μου στο σύστημα αποστολής newsletter.
Δεν μοιραζόμαστε ή πουλάμε σε τρίτους τα προσωπικά σας δεδομένα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here