Χαμός εκτός, χαμός εντός και χαμηλότερα και των 600 μονάδων το ελληνικό χρηματιστήριο, με μίνι sell off στον τραπεζικό κλάδο.
   Νέο ιστορικό χαμηλό για τον κλαδικό δείκτη, νέο ιστορικό χαμηλό για Τρ. Πειραιώς, χαμηλότερα του ορίου του ενός (!) δισ ευρώ η Εθνική, όπως και η Eurobank σε μία δραματική απαξίωση αποτιμήσεων και πρωτοφανή προεξόφληση αρνητικών εξελίξεων.
  Αναμφίβολα οι αλλαγές στους δείκτες MSCI, η έξοδος των Εθνικής, Πειραιώς και Eurobank από τον MSCI Greece με την Eurobank να παίζει μέχρι την τελευταία στιγμή για να μην υποβαθμιστεί ήταν η καλύτερη αφορμή για όσους ήθελαν τον κλάδο ακόμη χαμηλότερα.
   Όμως ούτε και οι σταθερά short θέσεις των 6-8 hedge funds, κυρίως των Oceanwood, Marshall, Lansdowne μπορεί να θεωρηθούν υπαίτιες αυτής της πρωτοφανούς εικόνας. Με short θέσεις 60-80 εκατ. δεν «γκρεμίζεις» αποτίμηση μεγαλύτερη του 1,5 δισ Ευρώ μέσα σε λίγες συνεδριάσεις, αυτά δεν γίνονται ούτε στο ρηχό ελληνικό χρηματιστήριο, ούτε στην…Καμπάλα ούτε στην Ουγκάντα. 
   Το άγος των μη εξυπηρετούμενων δανείων σαφώς και είναι ένας πολύ σοβαρός λόγος για να ανησυχούν οι επενδυτές αλλά για να ξεπουλούν όσο-όσο; λίγο ως πολύ την κατάσταση τα funds την γνώριζαν από το Road Show της ΕΧΑΕ τέλη Σεπτεμβρίου, στο Λονδίνο.
    Τις πταίει; σας μίλησα χθες για εκλογές, πως η αγορά επιθυμεί αλλαγή πολιτικού σκηνικού, σύμφωνοι αυτός θα μπορούσε να είναι ένας από τους λόγους. Αλλά όχι ο κύριος. Ωστόσο σας θυμίζω, πως από τα τέλη Αυγούστου, όταν η κυβέρνηση διαφήμιζε την καθαρή έξοδο στις αγορές (τρομάρα μας) έχει χαθεί χρηματιστηριακή αξία σχεδόν 4 δισ. από την αποτίμηση των 4 τραπεζών. Δηλαδή περισσότερη απ΄ όσο αξίζουν σήμερα στο ταμπλό οι όμιλοι.

Εγγραφείτε δωρεάν στο καθημερινό newsletter του banks.com.gr

Δέχομαι να αποθηκευθεί το e-mail μου στο σύστημα αποστολής newsletter.
Δεν μοιραζόμαστε ή πουλάμε σε τρίτους τα προσωπικά σας δεδομένα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here