Γράφει η «ξενοδόχος»

Σε επίπεδα πάνω από τα 28,7 εκατομμύρια ανήλθε η επιβατική κίνηση στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που διαχειρίζεται η Fraport για την περίοδο Ιανουαρίου- Οκτωβρίου του 2019, σημειώνοντας άνοδο κατά +1% έναντι του αντίστοιχου περυσινού δεκαμήνου.

Μόνο για το μήνα Οκτώβριο και μετά την (οριακή) πτώση του Σεπτεμβρίου, που εν μέρει αποδίδεται και στον παράγοντα ‘’Thomas Cook’’ (τον ταξιδιωτικό κολοσσό ο οποίος κατέρρευσε στο ξεκίνημα του φθινοπώρου, δημιουργώντας αλυσιδωτές επιπτώσεις στον ευρωπαϊκό τουρισμό), η κίνηση στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια ήταν ανοδική:

  • Συγκεκριμένα,  ξεπέρασε τα 2,5 εκατ. επιβάτες, με άνοδο κατά 1,6% έναντι του Οκτωβρίου του 2018.
  • Για το δεκάμηνο, από τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια (Ακτιο, Χανιά, Κέρκυρα, Καβάλα, Κεφαλονιά, Θεσσαλονίκη, Ζάκυνθος, Κώς, Μυτιλήνη, Μύκονος, Ρόδος, Σάμος, Σαντορίνη, Σκιάθος)  πτώση σημειώθηκε σε τέσσερα και ειδικότερα σε αυτά της Καβάλας (20,8%),  της Κέρκυρας (2,7%), των Χανίων (0,9%) και της Ρόδου (0,5%). Τη μεγαλύτερη άνοδο, με πάνω από 1,5 εκατ. επιβάτες στο δεκάμηνο, είχε η Μύκονος με ένα +9,2%, ενώ υψηλά κινήθηκε και η Θεσσαλονίκη με αύξηση στο δεκάμηνο κατά 3,6% και συνολικά 6 εκατ. επιβάτες.   
  • Μόνο για το μήνα Οκτώβριο η μεγαλύτερη αύξηση (20,6%) σημειώθηκε ως προς την επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο της Μυκόνου, ενώ ψηλά, με άνοδο κατά 7% και πάνω από 288 χιλ. επιβάτες κινήθηκε το αεροδρόμιο των Χανίων.
  • Το γεγονός ότι αρκετές από τις πτήσεις που συνδέονταν με πελάτες και «πακέτα’ της Thomas Cook ακυρώθηκαν επηρέασε αρνητικά τα αεροδρόμια της Ζακύνθου και της Σκιάθου, με πτώση της κίνησης κατά 15,2% και 15,4% αντίστοιχα κατά τα διάρκεια του περασμένου μήνα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here